Advertoriale

3 lucruri de care ai nevoie inainte de a gati produse de panificatie

Vrei sa-ti pui la punct o brutarie sau unitate comerciala care sa vanda produse panificatie? Daca raspunsul este da, trebuie sa stii ca ai nevoie nu numai de faina, de exemplu, pentru a putea gati si mai apoi comercializa acest tip de produse.

Prepararea de asemenea produse la un nivel comercial implica mult mai multe lucruri si procese de urmat, dupa cum urmeaza.

Echipamente profesionale

Evident, nu vei prepara manual produsele de panificatie. Pentru eficientizarea procesului de preparare, dar mai ales pentru satisfacerea cerintelor de piata, procesul mentionat trebuie sa fie unul cat mai modern cu putinta. Acest lucru este posibil doar daca detii echipamente profesionale de brutarie. Odata cu acestea, nu uita ca ai nevoie si de personal care stie sa opereze aparatele respective.

Apoi, conform standardelor de gatire produse panificatie, echipamentele trebuie analizate la intervale regulate pentru a garanta faptul ca produsele finite sunt potrivite comercializarii. Pe scurt, echipamentele folosite sunt la fel de importante ca grija si mentenanta acestora – nu uita de acest lucru!

Produse de panificatie de top

Termenul de produse panificatie are doua intelesuri. Pentru clienti, acestea reprezinta produsele achizitionate – foietaje, paine si asa mai departe. Pentru brutari, totusi, acestea sunt si produsele tip materie prima folosite in fiecare zi – faina, drojdie si altele.

Daca vrei sa gatesti produse cat mai gustoase cu putinta, ai nevoie de materie prima de top, furnizata de catre cei mai buni producatori din industrie (acestia pot fi destul de greu de gasit, mai ales daca abia ai accesat industria produselor de panificatie).

Totodata, tine minte ca nu totul se termina cu faina si cu drojdia. Dupa caz, vei avea nevoie si de amelioratori de panificatie, premixuri, blenduri, maia, produse pentru gust si multe altele.

Retete super-gustoase

Nu in ultimul rand, ai nevoie de retete testate si incercate in industrie, dupa cum s-ar spune. Prepararea de produse panificatie pentru comercializare nu este atat de simpla ca prepararea unei paini, de exemplu. Cantitatea ingredientelor trebuie sa fie una exacta pentru a preveni risipa, dar mai ales pentru a garanta un produs finit calitativ.

Din fericire pentru tine (si pentru alti brutari la inceput de drum), nu trebuie sa cutreieri industria pentru a gasi asemenea retete. In schimb, furnizorii de produse panificatie iti pot chiar oferi retete consacrate in industrie sau chiar retete proprii, desigur cu necesitatea de a mentiona brand-ul produselor folosite in numele produsului finit, printre altele.

De exemplu, bine cunoscutul furnizor LeSaffre, cel din spatele unei marci indragite din Romania, Secretul Bunicii, poate oferi brutarilor nu numai accesul la retete proprii, dar si asistenta in dezvoltarea de produse noi.

Desigur, nici nu trebuie mentionat faptul ca ai nevoie de pasiune pentru un astfel de domeniu. Nu toti isi pot petrece ziua langa un cuptor incalzit sau acoperiti, mai mult sau mai putin, in faina. Sa faci rost de lucrurile mentionate mai sus poate fi relativ usor, dar obtinerea pasiunii pentru aceasta industrie nu prea este o optiune, dupa cum s-ar spune.

Totusi, daca pasiunea exista si ai nevoie de ceva ajutor, poti apela oricand la LeSaffre – peste 150 de ani de experienta in industria drojdiilor si a proceselor de fermentatie!