Extern

Adjunctul lui Șoigu, implicat într-un scandal de corupție

Într-o întorsătură surprinzătoare, Timur Ivanov, adjunctul ministrului apărării Serghei Șoigu din Rusia, se află în centrul unui scandal major de corupție.

Tribunalul rus a decis miercuri menținerea sa în arest preventiv într-un caz de luare de mită, aruncând astfel o umbră asupra uneia dintre cele mai înalte poziții din cadrul ministerului. Ivanov, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut de Serviciul Federal de Securitate (FSB) pentru presupusa acceptare a unei mită semnificative.

Imaginile din instanță îl arată pe Ivanov, îmbrăcat în uniformă militară, stând în fața instanței într-o cușcă de sticlă, reflectând seriozitatea acuzațiilor care i se aduc.

Conform anchetei, Ivanov ar fi fost implicat într-o conspirație cu terțe părți pentru a primi beneficii substanțiale în timpul derulării unor contracte pentru Ministerul Apărării.

Acest caz de corupție devine unul dintre cele mai pregnante evenimente de acest fel din Rusia, intervenind într-un moment tensionat, după trimiterea trupelor ruse în Ucraina în 2022.

Ivanov riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Cu toate acestea, presa rusă raportează că oficialul de rang înalt neagă acuzațiile care i se aduc.

Ancheta continuă, iar opinia publică urmărește îndeaproape dezvoltările acestui caz de corupție care afectează înaltele sfere ale Ministerului Apărării din Rusia.

sursa