Actualitate

AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI BUCUREȘTI A SUSPENDAT AUTORIZAȚIA DE MEDIU PENTRU SALUBRIZARE FAPTE 5 S.A PRIMARUL SECTORULUI 5 A CONVOCAT COMITETUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ SECTOR 5

Agenția pentru Protecția Mediului București a dispus suspendarea Autorizației de Mediu nr. 384 din 16.09.2020 pentru Salubrizare Fapte 5 S.A., întrucât societatea nu a respectat prevederile autorizației. Aspectele de neconformitate au fost constatate în urma controlului efectuat de Garda Națională de Mediu. Suspendarea autorizației se menține 6 luni, mai exact până în data de 15.08.2021. Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă.
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a decis convocarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 5, pentru că această problemă riscă să se transforme într-una care poate afecta siguranța cetățeanului și sănătatea publică. Mai mult, dacă va fi nevoie, edilul a anunțat că va convoca de urgență și Consiliul Local Sector 5, având în vedere că acesta este acționar al Salubrizare Fapte 5 S.A. Totodată, Cristian Popescu Piedone a cerut găsirea unei soluții în cadrul Primăriei Sectorului 5, pentru ca angajații societății de salubrizare să nu rămână fără loc de muncă.
„Am ajuns în punctul în care decontăm greșelile celor din trecut. Nici măcar nu îmi pot da seama dacă a fost vorba de nepricepere sau prostie, pentru că, de când am preluat mandatul am tras multiple semnale de alarmă în acest sens. Se știa de problema de la Salubrizare Fapte 5 S.A. încă din iunie 2020, dar nimeni nu a luat nicio măsură pentru că nu s-a dorit soluționarea neregulilor. Pentru a evita o situație care poate pune în pericol siguranța cetățeanului și sănătatea publică, am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sector 5. Problema gunoiului de pe raza sectorului, dacă nu este soluționată la timp, poate deveni un real pericol pentru comunitate. Dacă va fi nevoie, voi convoca și o ședință a acționarului Salubrizare Fapte 5 S.A. și anume Consiliul Local. Nu vreau să văd gunoi pe străzi și nu vreau să lăsăm sute de oameni fără loc de muncă. Toți factorii decidenți trebuie să conștientizeze gravitatea situației în care ne aflăm și să găsească o soluție de îndată pentru evitarea unei crize majore de sănătate publică, generată în mod voit și repetat de vechea administrație publică a sectorului. Cu alte cuvinte, dorim să evităm transformarea celebrei sintagme „Somnul rațiunii naște monștri” care ar putea avea efecte devastatoare asupra cetățenilor.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
Vom reveni cu informații suplimentare după ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, ce va începe la ora 16.00.