Extern

Aleksandr Lukaşenko: „De dragul a ce? Trebuie să ne calmăm!”

Încă de la începutul războiului din Ucraina, una dintre ipotezele vehiculate a fost cea care vizează intervenția trupelor bieloruse în sprijinul militarilor ruși. În acest context, Aleksandr Lukaşenko, un apropiat al lui Vladimir Putin a negat vineri că ar avea planuri de a ataca Ucraina, într-o întâlnire cu locuitorii districtului Prujana (regiunea Brest), din sud-vestul Belarusului.

Să nu credeţi că plănuiesc un atac, că vom bombarda Ucraina de pe teritoriul Belarusului sau ceva de genul acesta”, a spus preşedintele belarus.

El a adăugat că nu are „nicio dorinţă” ca copiii săi sau copiii cetăţenilor belaruşi să lupte. „De dragul a ce? Trebuie să ne calmăm!”, a spus preşedintele belarus.
Lukaşenko susţine că nu Ucraina este cea care luptă, ci NATO şi SUA.

Europa ar fi pus capăt demult războiului dacă SUA, cu ajutorul Poloniei, nu ar fi continuat să alimenteze acţiunile de luptă din Ucraina, a declarat Lukaşenko.

„Din punct de vedere juridic şi pentru mult timp, Belarus va fi considerată o ţară care şi-a oferit infrastructura pentru invazia rusă”, a declarat recent consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak.

sursa