Actualitate

Alerta meteo! Uraganul LESLIE a activat cod rosu in Europa. Fenomenul aduce spaima in toate tarile!

Alerta meteo! Uraganul LESLIE a activat cod rosu in Europa. Fenomenul aduce spaima in toate tarile!S-a emis o alerta maxima in Europa, uraganul Leslie care loveste Marea Britanie in acest moemnt, acest ciclon se afla deasupa Oceanului Atlantic, si vine sub forma unei furtuni colorate in galben inainte de a se schimba intr-o pata rosu-negricioasa, vine spre Irlanda si spre mai multe tari din Europa, relateaza evz.ro.
Harta a fost postată pe un cont de Twitter numit Severe-Weather cu titlul: „Anomalie de 850mb peste Atlantic, unde uraganul #Leslie se îndreaptă spre Azore și vestul Europei săptămâna viitoare. În ciuda faptului că furtuna nu este programată să lovească Marea Britanie până la începutul săptămânii viitoare, Leslie produce efecte și în acest weekend, unde ploaia torențială este așteptată în Marea Britanie în acest weekend. Vânturile puternice și ceața acoperă Marea Britanie ca o pătură, notează express.co.uk Pe măsură ce Leslie se apropie mai mult de Marea Britanie, va cauza și o diferență uriașă a temperaturii între nord și sud.
Ceața de-a lungul coastei de sud va crea condiții de temperaturi ceva mai ridicate în partea de sud comparativ cu nordul țării.
Ciclonul este de așteptat să lovească Marea Britanie în două săptămâni Centrul Național de Hurricane (NHC) a monitorizat furtuna Leslie pe măsură ce se mișcă în Oceanul Atlantic. Astăzi, furtuna a crescut în putere – și este acum clasificată ca un uragan. Uraganul este la aproximativ 510 mile est-sud-est de Bermuda și are viteze maxime susținute ale vântului de 80 mph. În cazul în care va ajunge în Marea Britanie, Leslie va slăbi semnificativ – dar ar putea aduce încă vânturi puternice și ploi torențiale. Meteorologul șef al biroului meteorolog Andy Page, a declarat astăzi: „Leslie se va întări probabil într-un uragan care se mișcă peste ape calde, cu umflături mari care afectează Bermuda și coasta de est a Statelor Unite și a Caraibelor.
„Este probabil să se slăbească treptat după aceasta și să se deplaseze spre est peste Atlanticul de Nord „Unii meteorologi prognozează că Leslie va urmări sudul Regatului Unit, în timp ce alții sugerează că se va putea apropia de Marea Britanie până la sfârșitul săptămânii viitoare”.