Politica

Alexandru Rafila cere Guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din vaccinurile anti-COVID

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere guvernului să doneze Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.

La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite deputatul PSD.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona Republicii Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Potrivit raportărilor oficiale, în Republica Moldova au fost peste 1.000 de cazuri zilnice de Covid până în 24 decembrie. În ultimele zile, numărul cazurilor noi este în scădere.

sursa