Actualitate

Anunt pentru clientii romani! Patru banci din Romania se inchid, iata despre care banci este vorba!

Anunt pentru toti clientii romani, se inchid patru banci din Romania, relateaza jurnalmm.ro.

Forfota este o mare piata bancara din Romania, cum ar fi si Banca Transilvania, care va cumpara posibil Banca Romaneasca.

OTP Bank este şi ea ieşită la cumpărături, Garanti Bank vrea să îşi crească la rândul său cota de piaţă, Intesa San Paolo vrea să se reprofileze, Bancpost, Veneto Banca şi Marfin sunt scoase la vânzare, iar Piraeus Bank aşteaptă să vadă dacă acţionarii o vor scoate din nou la mezat. Ţinta băncilor cu cote de piaţă sub 5% este fie vânzarea, fie cumpărarea pentru majorarea cotei de piaţă sau lichidarea operaţiunilor.

O altă instituţie de credit care ar putea interesa Banca Transilvania este Piraeus Bank.

În cazul acestei bănci greceşti sursele ECONOMICA.NET spun că noile direcţii ale conducerii de la Atena nu au luat încă o decizie asupra viitorului sucursalei din România.

Alte bănci aflate în diverse stadii de negociere în vederea vânzării sunt Veneto Banca şi Marfin Bank. Dacă la Marfin Bank a fost prezentă la negocieri inclusiv Banca Transilvania şi încă patru cinci fonduri de investiţii, bătălia pentru achiziţia ei se va da între fondurile de investiţii.

Banca Transilvania s-a regăsit şi printre potenţialii cumpărători ai Veneto Banca.

Potrivit datelor BNR, băncile private cu o cotă de piaţă de cel puţin 1%, dar mai mică de 5%, în 2015, sunt Intesa SanPaolo, Credit Europe Bank, Veneto Banca, Banca Românească, Piraeus Bank, Citibank, Garanti Bank, Bancpost şi Alpha Bank.

La rândul său, Intesa San Paolo a intrat într-un proces de restructurare care va conduce uşor la o reorientare a băncii, nişare a acesteia tot pe zona de corporate. Alpha Bank şi Credit Europe aşteaptă probabil semnalele companiei mamă, preferând să rămână în piaţă.