Actualitate

Noua Honda Civic primeste un motor diesel de 1.6 litri care consuma 3.7 litri/100 de km

Noul Civic va primi o motorizare diesel
Este vorba de o unitate de 1.6 litri i-DTEC
Aceasta promite un consum mediu de 3.7 litri/100 de km
Distribuie pe Facebook
Constructorul asiatic de automobile a anuntat ca noua generatie Civic va fi disponibila si impreuna cu un propulsor diesel. Este vorba de o versiune imbuntatita a unitatii de 1.6 litri i-DTEC de pe vechea reiteratie.

Cea de-a 10-a generatie Civic a ajuns de ceva timp in Europa cu o serie de imbunatatiri, printre care si o gama noua de motorizari turbo. Chiar daca acestea promiteau mai multa putere si un consum relativ mic, clientii au cerut insistent o unitate diesel, mult mai potrivita pentru piata europeana.
Rugile lor au fost intr-un final ascultate, astfel ca acum brand-ul asiatic anunta intrarea in gama a propulsorului diesel de 1.6 litri i-DTEC. Acesta s-a regasit si in oferta modelului anterior, insa intre timp a primit cilindri noi si ranforsari care garanteaza un nivel de zgomot si vibratii reduse.
Noul agregat dezvolta in continuare 120 de cai putere la 4.000 de rotatii pe minut si 300 Nm cuplu la 2.000 de rotatii, insa promite un consum mediu de 3.7 litri/100 de kilometri si o rata a emisiilor de 99g/km. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 se realizeaza in 10.4 secunde.
Clientii vor putea opta pentru noua motorizare incepand cu luna martie a anului viitor, atunci cand in oferta compactei japoneze va intra deasemenea si transmisia automata cu noua rapoarte, instalata in premiera pe o masina cu tractiune 4×2.
Preturile Civic-ului diesel vor fi anuntate tot atunci. Momentan, la noi in tara modelul japonez pleaca de la 18.500 de euro. In acesti bani primesti unitatea de 1.0 litru turbo, VTEC, nivelul de echipare Comfort Navi si transmisie manuala cu sase trepte.
Cel mai scump Civic costa de la 26.500 de euro in sus si vine in nivelul de echipare Prestige, cu unitatea VTEC de 1.5 litri, turbo. Aceasta dezvolta 184 de cai putere, transmisi puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze CVT.

4tuning.ro