Interpol a confiscat 16.000 de tone de alimente si 33 de milioane de litri de bautura

Un număr total de 672 de persoane au fost arestate între luna decembrie 2018 şi luna aprilie 2019, în cadrul unei vaste operaţiuni coordonate de Interpol şi Europol vizând traficul de băuturi şi alimente potenţial periculoase, a anunţat vineri Interpol
Operaţiunea, care a implicat forţele de poliţie din 78 de ţări, a permis confiscarea unor mărfuri în valoare de peste 100 milioane de euro în magazine, pieţe, aeroporturi, porturi sau depozite.

În total 16.000 de tone de alimente şi 33 de milioane de litri de băuturi potenţial periculoase au fost retrase de pe piaţă ca urmare a peste 67.000 de verificări.

Citește și: Trei persoane din comuna Crasna, reținute pentru lovire și tulburarea ordinii publice

Inspectorii au identificat pachete de brânză sau carne de pui în cazul cărora data de expirare a fost falsificată, băuturi conţinând produse periculoase sau loturi de carne stocate în condiţii sanitare ilegale, a precizat Interpol.
Această operaţiune demonstrează încă odată că infractorii vor profita de orice oportunităţi pentru a face profit. Volumul confiscărilor confirmă că fraudele alimentare afectează toate tipurile de produse şi toate regiunile lumii„, a declarat Jari Liukku, şeful centrului european pentru crimă organizată în cadrul Europol.

La fel ca şi la precedentele operaţiuni de acest tip, alcoolul de contrabandă a constituit încă o dată cea mai mare parte din produsele confiscate, peste 33.000 de tone, urmate de cereale şi grâne (3.628 tone) şi condimente (1.136 tone).

Citește și: Autocisternă încărcată cu benzină răsturnată la intrarea în Fălticeni dinspre Spătărești: Trafic deviat și intervenție de urgență

De exemplu, în Rusia fost închisă o uzină clandestină care producea votcă, iar 4.200 litri de alcool contrafăcut au fost confiscaţi.

B1.ro

Citește și: Două adolescente dispărute fără urmă în timp ce mergeau spre liceu în Jibou