Actualitate

Kia Stinger – ceva ce a luat America prin surprindere

Este destul de greu să surprinzi audiența cu ceva în 2017, mai ales în zona auto. Se mai poate întâmpla, dar și atunci vorbim despre studii sau concepte… Dar să vii cu un model de serie care să genereze onomatopee… asta da performanță.

Kia Stinger – un fastback desenat în Europa, testat și dezvoltat pe Nurburgring și despachetat la Detroit. Coreeni își fac bine temele, au tras cu privirea la succesul celor de la Audi cu versiunile Sportback sau A7. Au împachetat conceptul într-un design plin de emoție, au ascuns sub capota față un propulsor viril și puterea a fost trimisă spre puntea spate.

Stinger nu a răsărit din neant, a fost anunțat de un studiu prezentat în 2014 care sub numele GT4 Stinger prezenta audienței viziunea coreenilor asupra unui coupe 2+2 locuri, cu propulsor de 2 litri care dezvoltă 315 CP.
În 2017, Stinger este o berlină cu linie de fastback, care poate fi achiziționat cu un propulsor de 2 litri turbo care dezvoltă 255 CP la 6.200 rpm și un cuplu motor de 352 Nm disponibil de la 1.400 rpm până la 4.000 rpm. Vârful de gamă oferă un V6 twin-turbo de 3.3 litri care dezvoltă 365 CP la 6.000 rpm și un cuplu motor de 510 Nm în intervalul 4.500 rpm. Cu acest propulsor, modelul accelerează până la 100 km/h în 5,1 secunde și are o viteză maximă de 270 km/h. Modelul va fi oferit și cu tracțiune integrală, dar pe noi ne încântă ideea că versiunile cu propulsie vor primi diferențial mecanic cu alunecare limitată. Modelul este oferit cu o cutieDin punct de vedere al dimensiunilor, Kia Stinger se laudă cu un ampatament mai mare decât cel oferit de Lexus GS sau Mercedes-Benz CLS. Kia atacă modelele premium, iar acest lucru poate fi remarcat și aruncând o privire pe lista opionalelor. Modelul poate fi comandat cu sistem audio Harman/Kardon de 720 watt cu 15 incinte acustice și două subwoofere montate sub scaunele față.

Versiunea GT, cea echipată cu propulsorul twin-turbo este oferită în echiparea de serie cu sistem de frânare Brembo. automată cu 8 trepte.

RSmag.ro