Actualitate

Aproape 3.000 de pompieri pregătiți să intervină în acest weekend, în cazul unor inundații sau furtuni

Peste 2.800 de pompieri din județele care se vor afla, în weekend, sub avertizarea de vreme rea sunt pregătiți să intervină cu peste 600 de mijloace tehnice. IGSU anunță că, dacă situația o va impune, s-a dispus asigurarea rezervei de personal.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo de ploi și ninsori pentru acest sfârșit de săptămână. Cele mai afectate județe sunt cele din sud și sud-est, iar la munte ninsoarea va fi viscolită. Și în Capitală vor fi ploi abundente.
„Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea. Totodată, la nivelul zonelor vizate, sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundații. Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU).
Pompierii ne recomandă ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină să ne adăpostim în locuințe sau alte spații închise, să deconectăm aparatura casnică și să ne parcăm mașinile în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.