Actualitate

Arad: 18 migranți afgani au fost prinşi când încercau să iasă din ţară ascunşi în camioane

Nu mai puțin de 18 migranți din Afganistan au fost prinși de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore. Migranții încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria ascunşi în patru automarfare. La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost prinşi, nouă migranți afgani și doi șoferi bulgari în două camioane .

„Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţevi metalice şi obiecte sanitare pentru societăţi din Cehia. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Alţi nouă tineri afgani, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi în PTF Nădlac I, ascunşi în două automarfare conduse de doi şoferi turci. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Amintim faptul că, la începutul lunii, cincizeci de migranţi, care provin Afganistan şi Pakistan, au fost depistați într-o casă din Timişoara în urma unei acţiuni a Poliţiei de Frontieră, pentru prevenirea migraţiei ilegale. 48 dintre ei solicitaseră azil în România.

„În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cetăţenii străini sunt bărbaţi din Afganistan şi Pakistan. Patruzeci şi opt de persoane au documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara. Doi bărbaţi din Afganistan nu posedau documente temporare de identitate motiv pentru care au fost conduşi la sediul ITPF Timişoara pentru cercetări”, informează autoritățile.

sursa