Actualitate

Unsprezece migranți au fost depistați de Poliția de Frontieră ascunși într-un automarfar

Polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră, Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat, în cursul zilei de luni, unsprezece migranți ce încercau să treacă ilegal punctul de trecere, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Migranții erau ascunși într-un automarfar
„În data de 29.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate din Polonia.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan, solicitanți de azil în România.

Astăzi dimineață, la același punct de trecere a frontierei, colegii noștri au observat, în zona adiacentă terminalului destinat mijloacelor de transport marfă de pe sensul de ieșire din țară, un grup format din patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Tunisia.”, se arată în comunicatul de presă oferit de către Poliția de Frontieră a României.

sursa