Extern

Artistă de 23 de ani, ucisă – Trupul ei a fost găsit aruncat într-un canal

Ashling Murphy, profesoară și interpretă de muzică tradițională irlandeză a fost găsită moartă în Cappincur, Comitatul Offaly, aruncată în Marele Canal al oraşului.
Ashling Murphy preda din martie 2021 într-o școală publică din Durrow, Comitatul Offaly. Instrumentistă apreciată, ea a fost muzician principal la festivalul de muzică tradițională Tullamore Tradfest.

Poliţia irlandeză a anunțat că în urma investigaţiilor preliminare se crede că Murphy nu-l cunoştea pe cel care a atacat-o şi ucis-o. Iniţial, a fost reținut un bărbat de 40 de ani în legătură cu moartea fetei, dar a doua zi, acesta, care era principal suspect pentru crimă, a fost eliberat şi scvs de pe lista suspecţilor. Comunicatul ulterior spune doar că poliţia caută un alt individ în legătură cu atacul. Vineri, se pare că fost identificată o altă persoană de interes, ca parte a investigației.
Oamenii din Tullamore și din întreaga Irlanda și-au exprimat șocul și tristețea în urma morții lui Murphy. Ministrul Justiției din Irlanda, Helen McEntee, a descris circumstanțele morții lui Murphy drept „cel mai rău coșmar al fiecărei femei și familii”.

sursa