Social

Asociația Cataleya/Yris duce 40 de persoane la mănăstiri

Au fost momente încărcate de spiritualitate , de rugăciuni, de înălțare atât pentru beneficiari , cât și pentru organizatori.Au fost clipe despre Vâlcea Sirituală, Accesibilă, despre turism accesibil , o inițiativă care a venit în sprijinul persoanelor cu nevoi speciale!

A fost despre experiența vieții lor în Vâlcea Spirituală, despre a dobândi încredere reciprocă, într-ajutorare, colaborare şi socializare pe tot parcursul acestei călătorii spirituale!

,,Am încercat prin această campanie umanitară să încurajăm egalitatea de șanse, acțiunile de voluntariat, participarea activă, terapia ocupațională, socializarea , credința și puterea rugăciunilor pentru aceste clipe grele pe care le traversăm ca omenire!,, a declarat , prof. dr. Ramona Chiriță, președintele Asociației Cataleya/ Yris.

Părintele starteț Veniamin , de la Mănăstirea Cozia a deschis evenimentul umanitar , cu o binecuvântare și o prezentare a complexului monahal Cozia.

Ne-a prezentat și Muzeul aflat în incinta Mănăstirii, deasemnenea faleza Cozia, cu vechea bucătărie a lăcașului și ne-a invitat la masa , bucatele servite fiind sființite, totți beneficiari rugându-ne și multumimnd pentru toată organizarea și primirea oferită la Cozia , dar și la celelalte mănăstiri.

La Episcopia Râmnicului , am fost așteptați de doamna consilier social Iancu Adriana , care după ce grupul de benefificari s-a rugat la moaștele sfinte din Episcopie, a primit și icoane sfințite și pliante cu Vâlcea Spirituală.

Am discutat și de realizarea unei noi campanii umanitare , în vară , tot la Cozia , întru credintă și cu organizarea de ateliere de creație, educative, de pictură, sculptură,de meșteșugărit ,pentru incluziunea terpiei ocupaționale, terapiei cognitive, socializării , un pachet social-educativ în credință !
Vâlcea are mult izvoare ale harului care adapă din plin pe cei însetați de Dumnezeu , iar momentele prin aceste vizite reprezintă întâlnire sufletească , edificare duhovnicească pentru fiecare dintre noi.

Cu siguranță, vor fi amintiri frumoase pentru ceilalți ani ai vieții lor și își vor aminti cu drag de discuțiile pe care le-au avut cu cei pe care i-au întâlnit, slujitori, călugări și călugărițe, care i-au primit cu multă dragoste și bucurie și care au încercat să le spună câte un cuvânt de folos. Mulțumim și pentru darurile primite ( icoane , pliante , masa caldă , gustoasă , sființită de la Mănăstirea Cozia , părinților stareți pentru gazduire și sprijin, Arhiepiscopiei Râmnicului pentru facilitarea acestui proiect spiritual , atât de necesar în aceste vremuri și considerația noastră că vom mai avea proiecte pe viitor ce vor viza incluziunea socială , a celor nevoiași, tabere de creație