Auto

Se schimbă regulile pentru maşini. Toate vor avea limitator de viteza

Noi reguli in ce priveste circulatia pe drumul public al masinilor noi, de acuma incolo se schimba total, toate masinile vor fi dotate cu limitatoare de viteza, relateaza spynews.ro.

Maşinile noi vândute pe teritoriul Uniunii Europene vor dispune de limitatoare de viteză, o măsură de siguranţă care ar putea fi validă începând cu anul 2022.

Autovehiculele vor avea şi sistem de navigaţie GPS, semnele rutiere fiind analizate automat, astfel încât şoferii teribilişti care circulă cu viteză mare să fie încetiniţi de sistemul inteligent.

„Au existat puţine momente în ultimii 50 de ani care ar putea fi descrise ca fiind progrese mari pentru siguranţa drumurilor în Europa.

Decizia ca purtarea centurii de siguranţă să fie obligatorie a fost unul dintre ele iar altul a fost reprezentant de primele standarde minime impuse de UE privind siguranţa în 1998 a fost altul (…)

Dacă acordul de aseară va fi primi şi unda verde oficial, va fi încă unul din acele momente, prevenind 25.000 de morţi în 15 ani de la implementare” a declarat Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European privind Siguranţa Transportului