Actualitate

Autoturism de lux căutat de autoritățile române, descoperit de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism marca BMW, model X4, care aparținea în drept unei firme de leasing din România și era căutat de polițiștii constănțeni.
 
În noaptea de 19.04.2021, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca BMW, model X4, de culoare neagră, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri  au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta aparține în drept unei firme de leasing și se afla în atenția autorităților române, figurând în bazele de date, de la începutul acestei luni, ca bun căutat pentru confiscare.
Mijlocul de transport, estimat la o valoare de aproximativ 40.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Giurgiu, urmând a fi predat proprietarului de drept, iar la finalizarea cercetărilor urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sute de parfumuri, articole de încălțăminte și marochinărie, estimate la 32.000 euro, confiscate de polițiștii de frontieră în vederea cercetărilor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc care a încercat să introducă ilegal în țară diferite bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 17.04.2021, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar marca Mercedes Benz, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România.
În urma controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala mijlocului de transport, printre bagaje, mai multe pungi din plastic care conţineau 490 de parfumuri, 230 de perechi de încălțăminte precum și 16 articole de marochinărie, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.
În urma cercetărilor, a rezultat faptul că bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 160.300 lei, au fost achiziționate din Turcia și aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 29 de ani, pasager al autocarului.
Conform prevederilor legale, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au dispus ridicarea bunurilor în vederea continuării cercetărilor.
În prezent, față de cetățeanul turc se efectuează verificări pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizarea acestora urmând a fi dispuse măsurile legale.