Actualitate

Avalanşă: Maşinile de lângă Cabana Capra au fost îngropate în zăpadă

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în noaptea de sâmbătă în Munţii Făgăraş, în apropierea Cabanei Capra, de unde s-au publicat mai multe imagini cu pagubele produse şi maşinile acoperite cu zăpadă.

În imaginile postate pe reţelele de socializare poate fi văzută zăpada care a intrat în camere. De asemenea, mai multe automobile sunt acoperite de zăpadă aproape în totalitate.

Riscul de avalanşă este foarte ridicat în Munţii Făgăraş (nivelul 4) până pe 5 februarie la ora 20:00. Potrivit buletinului nivometeorologic emis pentru această perioadă, la altitudini de peste 1.800 de metri s-a depus un strat însemnat de zăpadă pulver, ușoară și fără coeziune. Stratul recent depus este de aproximativ 30 de centimetri pe versanții nordici.

Acesta s-a depus peste stratul instabil prezent în zilele anterioare, de grosimi importante. Astfel, în partea superioară a stratului se întâlnește un strat cu rezistență scăzută, ce depășește pe majoritatea versanților 50-60 de centimetri.

Pe văi și în zonele adăpostite, sunt depozite însemnate, care ating și doi metri, tot cu zăpadă cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale.

sursa