Actualitate

Prognoza meteo, azi, 10 ianuarie 2021. Se va depune strat nou de zăpadă

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 10 ianuarie 2021. Potrivit acestora se va depune strat nou de zăpadă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 10 ianuarie 2021
Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, va ninge mai ales în jumătatea de sud a ţării și se va forma polei. Se va depune strat nou de zapadă. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, pe crestele montane, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 6 grade Celsius, uşor mai ridicate pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, între -5 şi 3 grade Celsius. Izolat va fi ceaţă.

Meteorologul Meda Andrei a furnizat prognoza meteo pentru weekendul 8-10 ianuarie 2021, dar și pentru săptămâna 11-17 ianuarie, pentru B1 TV.

Potrivit specialistei, în intervalul prognozat, preciptațiile vor continua să cadă în aproape toată România, sub formă de lopiviță, ninsoare și ploaie. La nivel național, temperaturile nu vor urca mai mult de 7 grade.

„Avem o informare valabilă de la ora 10:00 până mâine dimineața la ora 10:00. Este valabilă cam pentru întreaga țară, pentru că vor fi precipitații în majoritatea zonelor, dar mai ales în jumătate de sud a teritoriului, unde vor fi cantități în general de 15-25 l/ mp. Acestea precipitații vor cădea mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele acestei seri se vor transforma și aici ploile în lapoviță și ninsoare. Nu scăpam prea curând de precipitații. Acestea se vor semnala și în zilele următoare și pe parcursul săptămânii viitoare vom mia avea intervale în care vor fi ninsori dar din când în când și lapoviță și ninsoare.

Cele mai intense precipitații pe interval scurt vor fi de astăzi de la ora 12:00 și până mâine dimineață la ora 4:00, primul interval cu cantități ceva mai mari, și se vor semnala în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură, local în Oltenia, în nord-vestul Munteniei, sudul și sud-estul Transilvaniei. Aici va fi cod galben și vor predomina ninsorile însemnate cantitativ și se va depune start nou de zăpadă, local mai consistent, posibil 5 -10 cm, poate în zonele mai înalte și peste 10 cm.

Temperaturi destul de scăzute, este adevărat, astăzi, încă este destul de bine, cu temperaturi mai apropiate de normal, poate chiar mai ridicate, însă apoi tind să scadă. La sfârșitul acestei săptămâni și la săptămâna viitoare, vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, iar nopțile vor aduce temperaturi negative, în unele dimineți chiar și cu ger în estul Transilvanei, unde vor fi temperaturi chiar și sub -10 grade”, a transmis meteorologul.