Actualitate

Prognoza meteo, azi, 16 ianuarie 2021

Prognoza meteo, azi, 16 ianuarie 2021. Ger în toată țara, la munte va ninge izolat

Începând de vineri, vremea a intrat într-un proces de răcire, principalele zone în care s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi fiind jumătatea de nord-vest a țării. Ulterior gerul a cuprins toată țara, iar vreme a devenit deosebit de rece. În cursul dimineților și al nopților au fost semnalat ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, în cursul zilei de vineri, între -10 și 0 grade, iar minimele vor varia în funcție de regiune de la -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele depresionare.

Cerul va avea înnorări temporare sau mai persistente, astfel se vor semnala ninsori în general slabe cantitativ, pe arii extinse în zonele montane, precum și local în centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 16 ianuarie 2021

Meteorologii au emis o informare cu privire la vremea geroasă ce se va semnala până la data 20 ianuarie 2021. Astfel, în toată țara se vor înregistra temperaturi minime sub -10 grade Celsius, iar maximele diurne vor depăși izolat 0 grade Celsius.

„16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00 Fenomene vizate: nopți și dimineți geroase

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub – 10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș”, anunță meteorologii ANM.