Actualitate

AVERTISMENT ANM-Cod galben si portocaliu de fenomene PERICULOASE

AVERTISMENT ANM-Cod galben si portocaliu de fenomene PERICULOASEANM a emis duminică trei avertizări de fenomene meteo severe, de la cea mai puţin periculoasă, informare meteo, până la un cod portocaliu de vreme severă.

Toată săptămâna viitoare este vizată de intemperii
În intervalul 02 iunie, ora 14 – 05 iunie, ora 10, vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

COD GALBEN între 02 iunie, ora 14 – 02 iunie, ora 21. În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Mai mult pe Romaniatv.net