Actualitate

Barbat de 54 ani din Finteușu Mare a fost arestat,avea 2,46 mg/l alcool pur în sânge

in data de  20 iunie, în urma activităților de cercetare penală desfășurate într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1, din Codul Penal și în urma buletinului de analiză toxicologică eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Maramureș, din care rezultă o alcoolemie de 2,46 mg/l alcool pur în sânge, polițiștii Postului de Poliție Comunal Mireșu Mare au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un bărbat de 54 de ani din sat Finteușu Mare, oraș Șomcuta Mare.

În fapt, la data de 19 iunie a.c., la ora 18.40, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe D.N. 1C, la intersecția cu Finteușu Mare, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de bărbat.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș. Astăzi va fi prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.”

sursa vasiledale.ro