Actualitate

Burse pentru elevii premianţi de 2000 şi 5000 de lei

Elevii care au luat Evaluarea Națională cu media 10 și care acum au intrat deja la liceu vor primi, de la statul român, un premiu de 2.000 de lei, iar în cazul celor care au dat bacul, premiul pentru media 10 va fi și în acest an de 5.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre de guvern, publicat de Ministerul Educației.
Elevii de 10 la examenele naționale din acest an ar urma să fie premiați cu burse consistente. Sumele propuse de Ministerul Educației se ridică la 5.000 lei.

Ministerul Educaţiei propune premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din această vară, fiind elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens. Elevii de clasa a VIII-a ar urma să primească 2.000 de lei, iar cei de-a XII-a 5.000 de lei. În total ar fi 558 de beneficiari.
Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie-iulie 2023”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că proiectul prevede premierea, cu suma de 2.000 de lei, a fiecăruia dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2023.
În plus, ar urma să fie premiaţi, cu suma de 5.000 de lei, fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10 în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat (78 la examenul naţional bacalaureat, inclusiv sesiunea specială, respectiv 14 la examenul de bacalaureat german).

În total, sunt propuşi pentru a fi premiaţi 558 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu. Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, a mai transmis ministerul

sursa