Când este cel mai bun moment să îți renovezi baia?

Simți că baia nu te mai reprezintă și vrei să conferi designului o notă mai revigorantă și în ton cu tendințele? Renovarea spațiului este cea mai bună soluție în astfel de cazuri. Însă, etapele pot fi destul de complexe, mai ales dacă îți dorești ceva extravagant. Există mulți factori pe care trebuie să îi ai în vedere – de la estetica dorită până la felul în care este executată compartimentarea.

Cert este că următoarea investiție trebuie documentată cu foarte multă atenție. Nu există o perioadă perfectă pentru execuție și planificare a amenajării, dar sunt câteva aspecte de care ar trebui să ții cont. Rămâi până la final și descoperă detaliile care pot face diferența dintre un proiect de renovare profesional și unul mediocru.

Citește și: Ce afacere poți începe cu suma de 1000 de euro?

 

Contează anotimpul în care ne apucăm de renovat?

Citește și: Credit pentru afaceri mici și mijlocii: soluții financiare accesibile pentru antreprenori

 

Dacă te gândești să schimbi dușul cu o cadă de baie dreptunghiulară sau să integrezi alte piese de mobilier, temperaturile de afară pot influența execuția. Mulți cred că nu contează sezonul în care sunt efectuate modificările structurale, ci doar calitatea activităților de lucru. Adevărul este că poate cauza probleme uscării adezivilor sau finisării suprafețelor. Iată, așadar, tot ce trebuie să știi despre fiecare anotimp în parte:

Citește și: Americanii preiau controlul asupra Artrom Steel Tubes: România devine o forță pe piața mondială

 

  • Vara – Echipele de instalatori sunt foarte solicitate în sezonul estival, dar și la începutul primăverii. Tocmai de aceea, costurile pentru manoperă și timpii de așteptare vor fi semnificativ mai mari. Totuși, temperaturile prea înalte pot provoca disconfort, chiar și profesioniștilor.
  • Iarna – Valorile termice scăzute au un impact direct asupra eficienței operaționale, dar și a modalității de renovare. Există riscul de îngheț și pot apărea probleme cu ventilația și umiditatea. Dacă e vorba de o schimbare care nu suferă amânare, indicat ar fi să apelezi la o firmă specializată.
  • Toamna – Temperaturile sunt mai plăcute, iar cererea nu este la fel de mare ca în timpul verii. De asemenea, mediul de lucru nu cauzează probleme nivelului de productivitate, așa că nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce rapiditatea derulării proiectului.

 

Renovăm pe etape sau așteptăm să strângem bugetul necesar?

 

Din motive financiare, mulți aleg să renoveze baia pe etape. Nu este deloc o idee ineficientă, dar trebuie să ai în vedere că rutina ta zilnică va avea de suferit. Dacă nu ești dispus să suporți praful și mizeria cauzate de noile schimbări din baie, cel mai bine ar fi să strângi dinainte bugetul necesar. De asemenea, dacă proiectul pe care îl ai în vedere implică modificări majore, ar trebui să le realizezi într-o singură etapă. Într-adevăr, costurile materialelor pot fluctua, dar măcar te poți bucura în timp util de spațiul dorit.

 

În situația în care ai nevoie doar de un vas wc nou sau de o baterie de baie mai performantă, poți opta pentru redecorarea etapizată. Totuși, e important să ai suficiente fonduri pentru a achiziționa piese de calitate – apreciate atât pentru funcționalitate, cât și pentru estetica impecabilă.

 

 Ce obiecte sanitare e important să înlocuim?

 

Alegerea unui nou stil pentru baie implică mai multe decizii. Pe lângă faptul că trebuie să te orientezi către o paletă cromatică modernă, e esențial să înlocuiești obiectele sanitare învechite cu modele mai practice.

 

Iată câteva sugestii:

 

  • Chiuveta – O chiuvetă crăpată sau decolorată poate impacta efectul vizual și poate fi dificil de curățat. Cel mai bine ar fi să investești într-un lavoar – economisește spațiu și aduce un plus de eleganță rezultatului final.
  • Baterii de baie – În timp, pot apărea pete inestetice din cauza depunerilor de calcar. De asemenea, devin greu de manevrat și își pierd din funcționalitate și precizie.
  • Oglindă de baie – Renunță la modelul clasic și orientează-te către o alternativă cu becuri LED integrate. Dacă vrei ceva mai nonconformist, optează pentru o formă mai neobișnuită.

 

Ești gata să adaptezi stilul băii la tendințele actuale de design? Ține cont de recomandările de mai sus și bucură-te de rezultatele dorite!

Faucet Sink