Advertoriale

Cand iubirea intarzie sa apara… ce trebuie sa facem?

Cand vine vorba de sfaturi, cerem adesea ajutorul prietenilor si al oamenilor care credem ca sunt competenti sa vorbeasca despre un subiect care ne priveste. Solicitam validari despre ceva ce dorim sa facem sau nu si, uneori, rezultatele sunt opusul a ceea ce asteptam sa obtinem.

Unul dintre subiectele pentru care solicitam sfaturi este cand vrem sa gasim un partener. Uneori functioneaza, alteori nu. V-ati inscris pe o aplicatie de intalniri, la o sala de gimnastica, mai multe cursuri de gatit, dar nimic, nu gasiti barbati si femei singure pentru a trai povestea de dragoste dorita. De ce?

Cand petrecem ceva timp in cautarea unui partener stabil si nu gasim, ar putea inflori sentimente de vinovatie, nesiguranta si unele indoieli in inima noastra: „De ce nimeni nu ma vrea?“ „De ce este atat de greu pentru mine sa-mi gasesc un partener?” „Nu sunt suficient pentru nimeni?” Aceste indoieli si enigme, ne-au pus intr-o pozitie de vinovatie care poate fi foarte daunatoare bunastarii noastre mentale. Toata lumea are propriile provocari si dificultati in viata, dar pentru a intalnir barbati si femei din Bucuresti sau de oriunde din aceasta tara pentru a porni pe o cale impreuna, va trebui sa dezvoltam tehnici pentru a ne atinge scopul si pentru a putea merge mai departe.

Dificultatea de a gasi dragoste nu se afla intotdeauna in afara noastra, uneori responsabilitatea se inscrie in actiunile si gandurile noastre. Este posibil sa existe o serie de motive, constiente sau inconstiente, care ne impiedica sa stabilim o legatura afectiva corecta cu o persoana in particular. Aceste motive pot fi bazate pe frica de angajament, teama de a fi inselati … Oricum, trebuie sa gasim motivul de baza care boicoteaza o posibila relatie de dragoste.

Daca va aflati in aceasta situatie, va prezentam cateva dintre sfaturile cele mai comune si pe care cu siguranta ar trebui sa le puneti in practica daca doriti cu adevarat sa gasiti dragoste.

1. Proiecte de viata

Stabiliti un proiect pe termen scurt al carui parcurs doriti sa-l faceti in urmatoarele luni. Creati un itinerar de actiuni care depind de dvs., actiuni care adauga fericire in viata dvs., deoarece atitudinea proactiva este un orizont de schimbare.

Asta este, nu paralizati proiectul personal, asteptand ca dragostea sa bata la usa. Continuati cu povestea dvs., astfel incat dragostea, cand va sosi, sa va gaseasca traind cu adevarat.

2. Nu faceti o drama din asta

Nerabdarea nu apare atat din ritmul vietii, ci din atitudinea personala si in modul de interpretare al timpului. Acest lucru se intampla atunci cand experimentati ca o drama faptul ca nu aveti un partener. Cu toate acestea, incercati sa experimentati aceasta situatie din perspectiva invatarii, in loc sa ajungeti la concluzia ca va merge rau in dragoste.

3. Relatiile sociale sunt foarte importante

Relatiile personale sunt o sursa de recunoastere esentiala, deoarece acestea aduc empatie, conexiune emotionala, companie si semnificatie. Prin urmare, apreciati-va prietenii, nu actionati ca si cum prietenia este pe un loc secundar. Unii oameni aflati intr-o relatie, simt lipsa legaturii cu prietenii. De aceea, gasiti-va timp pentru a va cultiva legaturile personale si nu inchideti usa unor posibilitatea de a intalni oameni noi.

4. Cand cautati un partener, evitati disperarea

Nimeni nu se simte atras de o persoana care pare disperata sa-si gaseasca un partener. De ce? Pentru ca atunci cand vedem ca cineva are nevoie de o alta persoana sa se simta in largul sau, inseamna ca stima de sine este scazuta si de obicei acest lucru este neatragator. Nu este nevoie sa fim un expert in psihologie pentru a detecta o lipsa de respect de sine. Acest lucru nu atrage, pentru ca noi toti vrem o persoana care se iubeste si se accepta asa cum este.

5. Cautati inspiratie din influente pozitive

Cand aveti convingerea ca, la o anumita varsta, sa va indragostiti este aproape imposibil, traiti timp dintr-o perspectiva care va genera o presiune. In film, teatru si literatura, puteti gasi exemple de povestiri bogate in nuante care arata ca acest sentiment este intotdeauna unic, dincolo de orice evaluare generala. In propriul mediu de prieteni si cunostinte, puteti vedea si aceasta esenta unica prin povestiri reale. Gasiti o mantra care va ofera pace.

6. Evitati credintele gresite

Evitati credinta falsa ca veti fi mai fericiti in ziua in care va indragostiti si va fi reciproc, pentru ca daca nu va simtiti bine acum, atunci puteti transfera aceeasi preocupare acelui scenariu potential, care are si propriile sale dificultati. Evaluati fiecare zi din viata voastra. De exemplu, faceti un act de recunostinta amintindu-va trei motive pentru care va simtiti norocosi de a fi aici si acum.