Actualitate

Carmen Braia,a ucis un pacient,acum plateste 1 milion de lei,despagubiri.

Carmen Braia,a ucis un pacient,acum plateste 1 milion de lei,despagubiri.Veste deloc plăcută pentru medicul gorjean Carmen Braia. Doctorița are mari șanse să restituie Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu peste un milion de lei noi.

Banii au fost câștigați în instanță de familia unei tinere care a murit, în 2011, pe patul de spital, în urma unei injecții cu antibiotic.

Suma a fost achitată de spital, iar medicul condamnat pentru ucidere din culpă a fost dat în judecată.

Cel mai mare spital din județul Gorj a fost executat silit, în urmă cu un an, pentru suma de 480 de mii de euro. Banii au fost retrași din conturile unității sanitare, fiind vorba de daune morale stabilite în cazul unei paciente de 17 ani.
Raluca Tulic a intrat în șoc anafilactic și s-a prăpădit după ce i-a fost administrată o doză de ampicilină pentru amigdalita de care se trata în spital, la medicul Braia.

Se întâmpla în vara anului 2011, fata nefiind testată în privința reacției la antibiotice.

La șapte ani distanță, medicul Carmen Braia a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpă. A primit trei ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de șase ani.

În premieră pentru sistemul medical din Gorj, Braia a fost obligată la plata unor daune uriașe din propriul buzunar. Suma stabilită a fost de 480 de mii de euro, în solidar cu Spitalul Județean.

sursa