Actualitate

Vezi ce despagubiri plateste politia americana daca face o greseala si intra in casa cui nu trebuia

Informaţia vine din Statele Unite ale Americii ca o reacţie la ceea ce s-a întâmplat cu un profesor din Bucureşti călcat de mascaţi. Ce este şi mai interesant: nici până astăzi profesorul nu a primit măcar scuze din partea celor care au dat ordinul să îi fie spartă casa de către poliţişti şi să-ii trântească la pământ ameninţându-i cu armele pe prietenă şi părinţii săi.

Chris Terhes: „(…) Mai mulţi mi-au scris public sau privat spunând ca şi în America poliţia mai greşeşte adresele când intră în forţă pentru a pune în executare diverse mandate. Am spus că da, asa e, şi aici mai greşeşte poliţia, însă atunci când o face plăteşte. Şi plăteşte din plin.

Vă postez mai jos link-uri cu câteva cazuri de „greşeli” ale poliţiei, care a intrat peste oameni nevinovaţi în casă, să vedeţi ce despăgubiri a avut de plătit în America poliţia sau oraşul”, a scris pe contul personal de socializare Chris Terhes, preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA.

1.Februarie 2013 – O familie a ajuns la un settlement [intelegere] cu politia să primească $75,000 despăgubiri pentru că poliţia a intrat peste ei din greşeală:

 

2.August 2015 – O instanţă de apel americană a decis definitiv ca echipa SWAT din Miami nu are imunitate de a răspunde pentru faptul ca au intrat din greşeală peste o familie şi i-a abuzat:

 

3.Mai 2016 – Un judecător a decis ca procesul împotriva poliţiei din Chicago, care a intrat din greşeală într-o altă casă şi i-a abuzat pe proprietari, poate începe. Asta înseamna ca aceştia nu au imunitate:

 

4.Ianuarie 2017 – $1.6 milioane de dolari despăgubiri date de instanţă pentru o familie care a fost călcată în picioare din greşeală de poliţiţe:

 

5.Septembrie 2017 – $6.7 milioane de dolari despăgubiri va plăti orasul Santa Clara unei femei căreia poliţia i-a rupt piciorul pentru ca a refuzat sa-i lase în casă sa-i aresteze fiica deoarece aceştia nu aveau mandat:

 

„Poliţiştii, procurorii şi judecatorul care au fost implicaţi în acest caz de abuz din România trebuie sa plătească. Toţi!”, a mai scris Chris Terhes.

Evz.ro