Actualitate

Cât mai ține coșmarul poleiului

Zeci de persoane au avut de suferit din cauza poleiului care a făcut să fie patinoar pe asfalt. Ce ne așteaptă în continuare?

Potrivit meteorologilor citați de digi24.ro, precipitații moderate cantitativ vor fi și în prima parte a zilei de sâmbătă. Ploile vor predomina în sud și sud-est, unde vor mai fi unele intensificări ale vântului. Pericolul de apariție a poleiului se va păstra ridicat în zona Munteniei, în jumătatea sudică a Moldovei și pe arii restrânse în rest. Ninsori vor cădea în centru, în vest, în nord și la munte, iar viscolul se va face din nou remarcat pe creste. Maximele se vor încadra între minus 5 grade în Bucovina și 8-9 grade Celsius la malul mării.

Atmosfera va continua să fie mohorâtă în Capitală sâmbătă și trecător va ploua slab. Temperaturile vor urca doar până la 2 grade Celsius, așa că se vor menține condițiile de polei, mai ales până spre orele prânzului. După apus își va face apariția și ceața.

Vremea se va ameliora semnificativ în a doua jumătate a weekendului. Soarele se va arăta trecător printre nori și doar în regiunile nordice și în cele montane vor mai putea veni câțiva fulgi de zăpadă.

Luni, precipitațiile se vor extinde din nou în jumătatea vestică a teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în spațiul montan învecinat și ploi în rest.

Marți, câteva averse vor mai cădea local doar în sud și est, iar termometrele vor indica până la la 13 Celsius în dealurile sudice și în Dobrogea.