Actualitate

Ce a pățit Cătălin Apostolescu, medicul-erou de la incendiul din Spitalul Matei Balș

Dr. Cătălin Apostolescu a reușit să intervină pentru a salva pacienții, în timpul incendiului de la Spitalul Matei Balș din București. A spart un geam și și-a riscat viața.

Parlamentarul Laura Vicol a anunțat că medicul Cătălin Apostolescu a salvat mai mulți oameni. A spart un geam, a intervenit ferm și tot pe geam a scos pacienții.

În urma intervenției riscante, Cătălin Apostolescu s-a ales cu arsuri pe picioare.

Au fost sau nu carbonizați pacienții decedați de la Spitalul Matei Balș?

Vladimir Beliș, fost director al IML, a atenționat asupra faptul că în prezent, nu se poate aprecia dacă persoanele decedate au fost sau nu carbonizate.

„Este un termen utilizat excesiv (n.r. – carbonizarea). Carbonizarea este atunci când flacăra învăluie corpul uman. Trebuie să stabilească acest lucru, dacă persoana decedată a fost sau nu carbonizată doar de medicul legist. De multe ori, este vorba despre arsuri de gradul 3.

Carbonizarea nu presupune doar afectarea tegumentelor, ci și a țesuturilor musculare. Termenul trebuie să fie utilizat cu discernământ, de persoane competente, care pot aprecia gradul de arsură”, a declarat Vladimir Beliș la Antena 3, fost director al Institutului de Medicină Legală.

sursa