Actualitate

Ce sfaturi le-a dat parintilor din lumea intreaga fata care la 14 ani a fost rapita si violata luni in sir

Elizabeth Smarth a fost rapita din dormitorul ei si abuzata timp de mai multe luni in sir, de catre un cuplu abuziv, care incercau sa o indoctrineze cu credintele lor religioase.
Mai mult, fata a fost supusa la perversiuni sexuale, fortata sa se uite la materiale pornografice, dar si legata de copac si tinuta flamanda zile intregi.
Din fericire, Elizabeth a scapat cu viata din acest episod care avea sa ii marcheze intreaga existenta.

Acum in varsta de 30 de ani, victima le-a oferit parintilor cateva sfaturi esentiale, in ceea ce priveste relatia cu copilul lor.
Potrivit mirror.co.uk, Elizabeth a marturisit ca, pentru a tine la distanta astfel de incidente, orice parinte ar trebui sa discute cu copilul lor urmatoarele:
1. Copilul trebuie sa stie ca esti iubit neconditionat si asigurati-va ca el intelege semnificatia cuvantului „neconditionat”.
2. Copilul trebuie sa inteleaga faptul ca nimeni nu are dreptul sa ii raneasca sau sa ii sperie. Nu conteaza cine este acea persoana: membru al familiei, prieten, lider religios sau liderul unei alte comunitati. Nu conteaza
3. Daca cineva ma ameninta copilul in vreun fel, copilul trebuie neaparasat sa va spuna acest lucru.

Ulterior, Elizabeth Smart a mai adaugat ca este important sa le aratati copiilor cum sa strige dupa ajutor sau cum sa se apere, daca cineva incearca sa ii mobilizeze.

Wowbiz.ro