Actualitate

Cele doua fete date DISPARUTE au fost gasite in Caracal!

Doua fete cu varste de 15 si 17 ani, au fost date disparute la finalul lunii iunie.

Ele se aflau intr-un centru al DGASPC Olt din Slatina, cand au decis sa plece. Acestea erau in regim de protectie speciala si proveneau din familii dezorganizate.

„Sunt prietene si au plecat impreuna, initial au fost la casa unui bunic al uneia dintre ele, iar mai apoi s-au mutat la mama celeilalte, am identificat un numar de telefon pe care sa le pot suna si personal am discutat cu ele si le-am convins sa vina inapoi.

Impreuna cu seful de centru m-am dus aseara (marti seara-n.r.) in Caracal si le-am luat si le-am adus la centru”, a declarat Radita Pirosca, directorul DGASPC Olt.
De cealalta parte, reprezentantii IPJ Olt sustin ca cei care le-au gasit pe fete sunt politistii de la Investigatii Criminale. „Au fost gasite si au fost restituite in centru. Le-au gasit colegii de la Investigatii Criminale de pe raza municipiului Caracal”, a declarat Cristian Grigorescu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Cazul nu a fost mediatizat, sustin politistii. „Nu s-a facut mediatizarea cazului. Directia Generala de Protectie a Copilului nu a cerut mediatizarea cazului”, spun reprezentantii IPJ Olt.

In schimb, directorul DGASPC a explicat ca, cel mai probabil, a fost o problema de comunicare. „Nu se pune problema sa refuzam o procedura a politiei, inclusiv mediatizarea. Noi comunicam numele persoanei disparute si numarul de telefon al reprezentantului legal in mod normal. Nu a fost solicitat un astfel de acord reprezentantului legal”, a explicat Radita Pirosca.

sursa