Scitech

Cheltuielile cu jocurile video atinge un nivel record în timpul pandemiei

Grupul NPD a declarat că au fost înregistrate câștiguri la practic toate categoriile, inclusiv jocuri digitale pentru PC și console, precum și descărcări de telefonie mobilă, cheltuieli pentru abonamente, hardware și accesorii.
Cheltuielile consumatorilor din SUA pentru jocuri video au atins un nivel constant în primul trimestru, în timp ce jucătorii arătau să se plictisească de plictiseală, în timp ce au primit ordin să rămână acasă pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Pentru perioada de trei luni care se încheie pe 31 martie, industria jocurilor video din SUA a generat venituri totale de 10,86 miliarde USD. Aceasta este o creștere de nouă procente comparativ cu aceeași perioadă de acum un an, conform raportului Q1 2020 al dinamicii pieței Jocurilor Grupului NPD .

Conținutul jocurilor video (software) a reprezentat 9,58 miliarde de dolari din total, cu o creștere de 11 la sută față de an.

Doom Eternal , Call of Duty: Modern Warfare, Minecraft și Animal Crossing: New Horizons au fost printre cele mai vândute titluri în timpul trimestrului, ni se spune.
Pe partea de hardware, producătorii de console au înregistrat o sumă de 733 de milioane de dolari, condusă de vânzări puternice de Nintendo Switch, care continuă să fie aproape imposibil de găsit la vânzare cu amănuntul.

Nintendo este bine conștientă de deficiențe, care a promis recent să crească producția cu 10 la sută pentru a ajuta la a face față cererii. Chiar și nemișcat, odată ce ordinele de blocare continuă să afecteze fabricația în regiunile cheie, inventarul ar putea rămâne strâns un pic mai mult. Acest lucru i-a determinat pe unii să vină cu soluții inteligente pentru a pune mâna pe un sistem.

Între timp, vânzările de accesorii au crescut cu un procent în trimestru până la 503 milioane dolari.