Scitech

Cheltuielile pentru aplicații ating niveluri record, pe măsură ce oamenii par să rupă plictiseala

Peste 23,4 miliarde de dolari au fost cheltuiți în magazinele de aplicații în primul trimestru 2020
Consumatorii se bazează tot mai mult pe dispozitivele lor mobile, atât în ​​scopuri de divertisment, cât și în ceea ce privește productivitatea.

Acest lucru este valabil mai ales în mijlocul pandemiei globale care se joacă în prezent, după cum a subliniat recent App Annie.
Într-un raport publicat joi, piața de aplicații și companiile de informații au dezvăluit că în primele săptămâni ale lunii martie, timpul mediu săptămânal mediu petrecut în aplicații (printre utilizatorii de telefoane Android) a crescut cu 20 la sută an de an.
De asemenea, cheltuielile consumatorilor au crescut în cursul trimestrului.

Potrivit App Annie, utilizatorii au încasat peste 23,4 miliarde de dolari prin intermediul magazinelor de aplicații, cel mai mare trimestru din punct de vedere al cheltuielilor.

Aceasta s-a tradus la peste 31 de miliarde de noi descărcări de aplicații, cu o creștere de 15% față de trimestrul precedent.
Utilizatorii iOS au cheltuit mai mulți bani decât utilizatorii Android, a găsit firma, deși descărcările totale de Android le-au depășit în mod semnificativ pe cele de pe platforma Apple.

În mod surprinzător, aplicațiile axate pe rețelele de socializare și pe divertisment au fost dominante până în acest an, cu noii veniți ca Houseparty și Zoom, care au explodat în popularitate până la sfârșitul anului.
În săptămâna începând cu 15 martie, de exemplu, descărcările Houseparty au crescut la nivel global cu un 735x incredibil față de săptămâna precedentă.

Între timp, Zoom a fost clasat drept cea mai bună aplicație de afaceri de pe iPhone în 141 de piețe la 31 martie. În al patrulea trimestru al anului 2019, a fost cea mai bună aplicație iPhone într-o singură piață unică la nivel mondial.

Va fi interesant de văzut în lunile următoare dacă cheltuielile consumatorilor în aplicații încetinesc, pe măsură ce oamenii își consolidează bugetele de divertisment pe fondul dificultăților financiare sau dacă cheltuielile rămân ridicate în loc de alte activități care sunt acum pe masă pentru mulți, cum ar fi să ia masa sau să plece. la filme .