Sanatate

Covid-19 a revenit în România. Se impun noi restricții

Potrivit autorităților, mai multe spitale din țară au anunțat că au limitat accesul persoanelor neautorizate pe unele secții.

Astfel, niciun aparținător nu va mai putea intra în secțiile de terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie. De asemenea, și programul de vizitare s-a redus la doar două ore pe zi.

Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea virusului în spital, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.

Persoanele care au rude internate în spitalele din țară susțin că noile reguli nu îi sperie foarte mult, ba chiar sunt obișnuiți din perioada pandemiei să folosească masca și halatul de protecție.

De asemenea, sunt de părere că cel mai important este ca bolnavii să fie tratați corespunzător și să fie protejați de microbii aduși din exteriorul spitalului.

În județul Buzău sunt active 4 focare Covid, unul dintre ele fiind la Spitalul Județean Buzău, unde ieri au fost descoperite ale 3 cazuri, doar la secția neurologie.

Măsurile DSP au fost luate înainte de apariția acestui focar. Și personalul medical este supus unor restricții.

Încă de la primul caz, de la prima declarare a focarului s-au impus reinstruirea personalului. Portul măștii de protecție a devenit și a rămas obligatoriu pentru orice personal medico-sanitar care vine în contact cu pacientul, s-au intensificat măsurile de curățenie și dezinfecție”, a declarat Carmen Scîntei, epidemiolog șef DSP Buzău

Măsurile s-ar putea modifica în funcție de cum evoluează numărul de cazuri de coronavirus. Doar săptămâna trecută, peste 580 de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2 la nivel național.

sursa