Actualitate

Cum a reacţionat poliţia când o fată sechestrată de traficanţi a sunat, cerând ajutorul

Vara trecută, Alexandra Măceşanu suna la 112, cerând să fie salvată din casa unde era sechestrată. Vocea fetei de 15 ani care implora ajutorul poliţiei ne-a rămas întipărită în memorie. Dar Alexandra nu e singura victimă în căutarea căreia au bâjbâit autorităţile.
Sonia* avea 16 ani şi fugise dintr-un centru de plasament din Cugir. Pe 19 aprilie 2018, după trei zile de colindat pe străzi, un amic a convins-o să meargă cu el la Sibiu.
Dimineaţa, când ceilalţi dormeau, Sonia şi-a găsit telefonul şi, tiptil, a mers în baia apartamentului şi a sunat o angajată din centru. I-a cerut să o ajute şi i-a dat adresa aproximativă a locului unde se afla: la parterul unuia din blocurile noi aflate în spatele Hotelului Libra din Sibiu. Auzise adresa cu o zi înainte, de la “iubitele” traficanţilor care, prin telefon, le dădeau indicații clienților care urmau să vină la ele. Angajata centrului a luat legătura cu poliţia din Cugir, iar un agent de acolo a sunat-o pe fată, pentru mai multe informaţii, şi apoi a anunţat IJP Sibiu. Era ora 11.00. Operaţiunea pentru găsirea fetei ce fusese reclamată dispărută de patru zile a fost preluată de un ofiţer de poliţie de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sibiu.
A sunat-o încontinuu, deşi fata se temea că va fi prinsă Poliţistul din Cugir l-a anunţat pe ofiţer că fata i-a spus că “e ținută cu forța și că se află în Sibiu, în spatele unui hotel, în imediata apropiere a unei biserici. A mai spus că nu poate să vorbească foarte mult la telefon, de teamă să nu fie auzită de celelalte persoane care se aflau în apartament”. Dacă dai căutare pe Google Maps doar cu numele hotelului, identifici imediat blocurile noi şi biserica de vizavi. Dar ofiţerul de poliţie a vrut să stabilească cu exactitate locul şi a început să o sune pe victimă.

sursa