Auto

Sfaturi utile de la InstructorulTau – Cum sa iei permisul din prima?

Cursurile unei scoli de soferi categoria B pot fi pline de provocari, pe care trebuie sa le depasesti cu succes pentru a deveni un sofer bun. Din fericire, contrar unui numar mare de opinii, nu este greu sa promovezi examenul auto. Daca esti serios, acorzi atentie detaliilor si citesti legislatia rutiera cu atentie, ar trebui sa promovezi din prima.

 

Sfaturi utile – Cum sa iei permisul din prima?

 

 

  1. Invata regulile de baza! Este bine sa faci acest lucru inainte de a incepe scoala de soferi. Acesta este fundamentul pe care vei construi in urmatoarele etape ale procesului de invatare.

Poti folosi o multime de resurse pentru a invata, de la carti fizice de legislatie pana la diverse site-uri online si teste DRPCIV care te ajuta sa iti testezi cunostintele si sa te obisnuiesti cu atmosfera de examen.

 

  1. Alege o scoala de soferi buna si un instructor potrivit! Un aspect extrem de important este alegerea scolii de soferi. Urmareste sa studiezi la o scoala cu o rata mare de promovabilitate, cum este InstructorulTau din Brasov! Intreaba in jur, cerceteaza recenziile si asigura-te ca te inscrii intr-o institutie de incredere.

Nu doar scoala este importanta, ci si instructorul.  Asigura-te ca inveti de la o persoana cu care te intelegi bine si care iti raspunde la toate intrebarile. Comunicarea eficienta si increderea in instructorul care te invata sa conduci pot face diferenta in procesul de invatare.

 

  1. Condu cat mai mult, in toate conditiile! In timpul scolii de soferi, vei avea ocazia sa acumulezi ore importante de experienta practica. Invata sa conduci in diferite conditii meteo, precum ploaie, ninsoare, polei sau in conditii de noapte si zi. Aceasta diversificare a experientei de conducere te va pregati pentru orice situatie pe sosea.

 

  1. Fii atent! Verifica atat masina, cat si tot ce se intampla in jurul tau. Asigura-te ca folosesti toate oglinzile si verifici in mod regulat unghiurile moarte.

 

  1. Ai incredere in tine! Stresul si anxietatea pot afecta performanta ta. Prin practica si pregatire adecvata, vei putea aborda examenul cu multa incredere. Pana la urma, chiar si daca nu reusesti sa promovezi din prima, exista intotdeauna o a doua sansa. Daca pleci increzator la examen insa, sansele sa promovezi sunt foarte mari.

 

  1. Odihneste-te! Nu subestima importanta odihnei si relaxarii inainte de examenul practic. Asigura-te ca ai dormit suficient si ca esti odihnit. O minte odihnita si relaxata este mai alerta si mai capabila sa faca fata oricaror provocari pe sosea.

 

 

Este destul de simplu. Daca vrei sa iei permisul categoria B din prima, trebuie sa inveti foarte bine partea teoretica, sa fii atent la partea practica si sa te odihnesti inainte de examen. Examenul pentru scoala de soferi este unul dintre cele mai usoare examene pe care le sustii in viata si in acelasi timp, unul dintre cele mai importante. Tocmai de aceea, incearca sa ai scopul de a deveni un sofer bun, nu acela de a promova din prima, deoarece fie ca vei promova din prima sau din a doua sansa, tot vei avea permisul de conducere in buzunar.