Sanatate

De ce să nu mai bei băuturi acidulate în fiecare zi

Foarte multe studii recente au arătat că dacă bei suc în fiecare zi, acesta te macină pe interiror, fără să îți dai seama.
Iată în continuare o listă cu cele mai bune motive pentru care să nu mai bei băuturi acidulate zilnic.

1. Deficiență de vitamine

Acidul fosforic conținut de sucuri, alături de cafeină, care are un efect diuretic, spală nutrienții și vitaminele din organism la doar 60 de minute după ce ai băut așa ceva, deci imaginează-ți ce se poate întâmpla dacă faci zilnic acest lucru. Astfel apar deficiențele de vitamine.

2. Coroziune dentară

Aciditatea mare și zahărul din sucuri provoacă distrugerea smalțului și apariția cariilor. Acestora li se adaugă nivelul scăzut de calciu, datorat deficitului de vitamine și împreună provoacă mari stricăciuni ale dinților, atât pe dinafară cât și pe dinăuntru.

3. Anxietate

Pe lângă privarea de somn, odată cu consumul de cofeină apare și anxietatea, deoarece fiecare cană dintr-un anumit suc acidulat conține la fel de multă cofeină precum o ceașcă de cafea tare. De asemenea, s-a dovedit că sucurile creează dependență, deci odată ce vei hotărî să diminuezi doza vei avea, la început, dureri de cap, oboseală și depresie.

4. Obezitate

Când vorbim despre câteva kilograme în plus trebuie să ții cont nu numai despre cum arăți ci și despre cum te simți. Surplusul de kilograme în sine n-ar fi neapărat o problemă, dacă nu ar crește presiunea auspra sistemului imunitar, asupra oaselor și încheieturilor, care sunt deja slăbite de la deficiența de calciu.

5. Probleme de piele

Dacă bei suc zilnic, acest lucru se va vedea asupra pielii tale precum se văd efectele fumatului, deoarece consumul de băuturi carbonatate are un efect inflamator asupra organismului, din cauza nivelului mare de zahăr. Pielea se deshidratează, apar primele riduri și linii de expresie apoi îmbătrânirea tenului este accelerată și acesta devine lipsit de viață și tern. De asemenea, este predispus la eczeme, uscare și mâncărimi, inflamarea pielii și apariția coșurilor.

6. Probleme de inimă

Un nivel ridicat de colesterol crește riscul unui atac de cord. Dacă bei chiar și numai o cană de suc pe zi, vei începe să ai tensiunea mare și femeile care consumă această cantitate au riscuri mai mari de a dezvolta diabet de tip 2. Gândește-te bine dacă merită așa ceva.

7. Risc de cancer

Nu faci automat cancer dacă bei zilnic suc, dar prezența moleculelor de benzen în suc și ambalajul acestuia este un factor favorizant. Doctorii recomandă să nu bei mai mult de o doză de suc pe săptămână și asta doar dacă simți neapărat nevoia.

8. Blocaj renal

Dacă ai impresia că sucurile dietetice sau cu 0 calorii sunt varianta ideală, află că deși acestea au cantitatea de zahăr redusă, ele sunt pline de alți îndulcitori artificiali nesănătoși pentru rinichii tăi, mai ales dacă le consumi zilnic.

Feminis.ro