Showbiz

Delia, interzisă la TV. Ce a decis CNA chiar astăzi despre clipul video al momentului

Un spot publicitar cu Delia, interzis la TV
Delia a fost interzisă la TV. Ce a decis CNA chiar astăzi despre clipul video al momentului, citiți un pic mai jos.

Delia Matache, interzisă de CNA. Ce reguli a încălcat celebra cântăreață într-un videoclip
Delia Matache a fost interzisă la TV. Consiliul Național al Audiovizualului a lut decizia chiar astăzi. Astfel, spotul cu Delia Matache, de la OK Medical, nu este în regulă pentru a mai rula pe televiziuni. Consiliul Național al Audiovizualului a luat în discuție, miercuri, subiectul și a concluzionat că spotul respectiv nu mai poate rula pe TV în forma în care a fost conceput.

Astfel, cu unanimitate de voturi, Consiliul Național al Audiovizualului a decis că spotul trebuie să intre în legalitate pentru că nu informează corect și poate induce în eroare telespectatorii.

Spotul în care apare Delia Matache produce confuzie
”Spotul aduce confuzie în rândul celor care se uită și să stimuleze un comportament prin care nu se respectă prevederile în situatia asta. Mi se pare prost nimerit momentul pentru că suntem în plină campanie de vaccinare. Mesajul trebuie să fie clar.

Testarea e bună, dar nu înseamnă că aruncăm masca și bem din aceeași sticlă. Nu informează corect”, a spus Cristina Pocora, membră CNA, criticând astfel spotul, potrivit paginademedia.ro.

Un bătrân de la azil a murit la 2 ORE de la vaccinarea anti-covid-19. Ce explicație au medicii
Un bătrân de la azil a murit la 2 ORE de la vaccinarea anti-covid-19. Ce…
Gabi Firea, OPERATĂ din nou, chiar ieri. Ce mari probleme de sănătate are fostul primar al Bucureștiului
Gabi Firea, OPERATĂ din nou, chiar ieri. Ce mari probleme de sănătate are fostul primar…
Și Radu Herjeu a criticat spotul cu Delia Matache
De altfel, Cristina Pocora nu este singurul membru al CNA care a criticat videoclipul. Radu Herjeu s-a arătat și el de acord că spotul nu este cum ar trebui.

Acesta este de părere că și persoanele testate pozitiv și cele negativ trebuie să se comporte ca atare, respectiv să respecte regulile sanitare impuse de epidemia de coronavirus, respectiv purtarea măștii de protecție și distanțarea socială.

Regulile în pandemie trebuie respectate de toată lumea
”Dacă cinci oameni se testează și rezultatul e negativ la toți cinci nu cred că e greșit să stea în aceeași încăpere fără mască sau să se pupe. Problema apare la incidența rezultatelor fals-negative. Mie mi se pare ușor cinic să iți vinzi testele promițând tinerilor că se pot săruta, din nou, la un concert.

Sunt și niște lucruri care ar trebui explicate de un medic, totuși. Informarea nu e completă în acest spot. Și testat negativ tot trebuie să respecți toate celelalte reguli ale pandemiei: masca și distanțarea”, a subliniat Herjeu.

Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să informeze corect publicul
”Art. 93 – (1) Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare”, mai arată CNA.
sursa