Advertoriale

TOP Cele mai frecvente greșeli în aplicarea și depozitarea unui parfum

Într-o lume în care parfumul este o componentă esențială a identității noastre, cum îl aplicăm și îl depozităm poate face diferența între a obține maximul de la el sau a-i diminua calitățile. 

 

La parfumerie Maison Olfactif există pasiune  pentru arta parfumului, motiv pentru care vă prezentăm unele greșeli comune în aplicarea și depozitarea unui parfum de nișă, astfel încât să le puteți evita. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că veți profita la maximum de parfumul preferat:

Aplicarea excesivă a parfumului

 

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac este aplicarea excesivă a parfumului. Un parfum de nisa este, în general, mai concentrat decât parfumurile de masă, ceea ce înseamnă că o cantitate mică este de ajuns pentru a vă lăsa o impresie puternică. 

 

Aplicarea de prea mult parfum poate fi copleșitoare pentru cei din jur și poate diminua plăcerea olfactivă.

Aplicarea în locuri nepotrivite

 

Un alt aspect important este locul în care aplicăm parfumul. Este esențial să îl aplicăm pe punctele pulsurilor, cum ar fi încheieturile și gâtul, deoarece aici temperatura este mai ridicată și parfumul se va difuza mai eficient. 

 

Evitați să pulverizați parfumul pe haine deoarece anumite ingrediente pot lăsa pete sau pot deteriora materialul.

Ignorarea stratificării parfumului

 

Un alt aspect de care oamenii nu sunt conștienți este importanța stratificării parfumului. Parfumul va mirosi diferit în funcție de starea pielii, nivelul de umiditate și temperatura acesteia. 

 

Prin urmare, este indicat să aplicați o cremă hidratantă ușoară pe piele înainte de a pulveriza parfumul pe aceste zone. Acest lucru va ajuta parfumul să dureze mai mult și să se difuzeze în mod uniform.

Depozitarea incorectă a parfumului

 

Depozitarea parfumului este la fel de importantă ca și aplicarea sa. Multe persoane păstrează parfumurile în baie sau în alte locuri expuse la lumină și căldură, ceea ce poate afecta calitatea acestora. 

 

Este recomandat să păstrați parfumurile în locuri răcoroase, întunecoase și uscate, cum ar fi sertare sau dulapuri, pentru a le menține prospețimea și a le prelungi viața.

 

Achiziționarea unui parfum de nișă fără testare adecvată

 

Un alt aspect important de luat în considerare este testarea corectă a unui parfum de nișă înainte de achiziție. Parfumurile de nișă sunt adesea mai complexe și pot evolua diferit pe pielea fiecărei persoane. 

 

Așadar, este recomandat să nu vă grăbiți în achiziționarea unui parfum de nișă și să încercați să-l testați pe pielea dumneavoastră timp de cel puțin câteva ore înainte de a decide dacă vi se potrivește sau nu.