Actualitate

„Dezmăţ pe bani publici” la o PRIMARIE

15.000 de lei net pe lună. Acesta e cel mai mic salariu pe care îl primeşte un director al uneia dintre societăţile aflate în subordinea Primăriei Iaşi, potrivit unui document făcut pubic de Răzvan Timofciuc, consilier local USR-PLUS.
„Dezmăţ pe bani publici”. 15.000 de lei net pe lună. Acesta e cel mai mic salariu pe care îl primeşte un director al uneia dintre societăţile aflate în subordinea Primăriei Iaşi, potrivit unui document făcut pubic de Răzvan Timofciuc, consilier local USR-PLUS.

„Este o sfidare la adresa ieşenilor. Se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici. În timp ce mii de ieşeni au veniturile scăzute sau au rămas şomeri din cauza pandemiei, la societăţile subordonate Primăriei s-au majorat indemnizaţiile şi aşa nesimţite ale directorilor şi membrilor din Consiliile de Administraţie”, a declarat Răzvan Timofciuc
La societatea care administrează pieţele din oraș fondul de salarii pentru director şi membrii CA este de 650.000 de lei, în timp ce investiţiile au un buget de 140.000 lei.

„Pieţele din oraş arată jalnic, nu s-au mai făcut modernizări de peste zece ani. Indemnizaţia fixă a directorului urmează să crească cu aproape 25 la sută, iar indemnizaţia membrilor CA cu 166 la sută. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va încasa 4.290 lei pentru prezenţa la o şedinţă pe lună”, afirmă Răzvan Timofciuc.

Cel mare mare salariu propus pentru directorul Societăţii S.C. Servicii Publice Iași este de 24.058 lei / lună net.

Bonusul anual, la Societatea Termo-Service, pentru postul de director ar urma să crească de la 104 de mii de lei la 208 de mii de lei. Se întâmplă şi la societăţile Ecopiaţa şi Salubris, unde veniturile şefilor vor depăşi 20 de mii de lei pe lună.

„Voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de peste un milion de euro”, a precizat consilierul USR-PLUS.

Au fost multe discuţii în contradictoriu între US-PLUS şi PNL la Iaşi, însă în cele din urmă bugetul oraşului a fost aprobat la a treia încercare, după ce un consilier USR-PLS a votat alături de liberali.

„Informațiile sunt din bugetele de venituri și cheltuieli pentru fiecare societate pe care le vom dezbate în ședința de CL de săptămâna viitoare”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

Sursa