Sanatate

Diferenta coronavirusului dintre pandemie si epidemie!

Foarte multa lume se intreaba de acest coronavirus, si care ar fi diferenta intre aceste doua, pandemie si epidemie, o mare greseala intre acesti doi termeni inruditi, relateaza spynews.ro.

Epiedmia este atunci cand un agent patogen isi schimba structura si se intensifica mult mai contagios, care se raspandeste foarte repede de la persoana la persoana, de care se raspandeste foarte repede la un numar mare de victime.
Pandemia este atunci cand se porneste de la epidemie, dar extinderea pe care se imprastie virusul in numar mare de persoane in multe tari si continente.

De astfel, pandemiile provin de la virusii noi sau unele mutatii ale virusilor deja extinsi.

Cand este vorba de epidemie, atunci se spune ca in momentul care boala isi face aparitia foarte frecvebt, intr-un timp si pe o intindere limitata, care ataca doar o regiune in care se afla.

În contextul crizei de corornavirus, epidemia a fost declarată în momentul în care China a avut de-a face cu un număr îngrijorător de persoane infectate.

De ce a declarat OMS pandemie de coronavirus
”Am făcut o evaluare. Situația generală provocată de COVID-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a explicat etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Ultima pandemie declarată a fost în 2009, odată cu izbucnirea virusului AH1N1, adică temuta gripă porcină sau gripă mexicană.