Sanatate

Directorul OMS: “Poate că ne-am săturat de COVID-19

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că deși, ne-am săturat de infecția cu Covid-19, virusul “nu s-a săturat de noi”, potrivit France24.

“S-ar putea spune că ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, potrivit France 24, citat de Libertatea.

Acesta mai spune că pandemia a reușit să îi facă pe oameni să prezinte “simţ al scopului comun”, care a fost ignorat de “valurile naţionalismului greşit şi ale izolaţionismului”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat şi alegerea lui Joe Biden ca următor preşedinte american, sperând la o cooperare globală mai bună pentru a pune capăt răspândirii virusului.

“Îl felicităm pe preşedintele ales Joe Biden şi vicepreşedintele ales Kamala Harris şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm foarte strâns cu administraţia lor”. Biden a semnalat că administraţia sa va inversa decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din OMS.

“Trebuie să ne reimaginăm conducerea, construită pe încrederea reciprocă şi răspunderea reciprocă, pentru a pune capăt pandemiei şi a aborda inegalităţile fundamentale care stau la baza atâtor probleme din lume”, a mai adăugat acesta.

Finanţarea OMS trebuie să fie mai predictibilă pentru a stopa o ”dezaliniere majoră” între aşteptări şi resursele disponibile, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

sursa