Actualitate

Doi medici de la spitalul Gerota se luptă între viaţă şi moarte

Doi medici de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul MAI Gerota se află în stare gravă după ce au fost infectate cu coronavirus.
Ministrul Sănătăţii a oferit, noi detalii despre starea medicilor infectaţi cu Covid-19.

Este o stare critică, sunt pe ventilație mecanică, au prognostic rezervat în acest moment. Situația este critică” , a declarat ministrul sănătății. Ambele doctorițe de doar 40 de ani au fost duse la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate.
Jumătate din personalul medical al Spitalului Ministerului de Interne Dimitrie Gerota din Capitală a fost depistat cu noul coronavirus.

Zeci de cazuri au fost confirmate într-o singură zi. Cadrele medicale de la Gerota s-au contaminat după ce au intrat în contact cu ofițerul MAI care a fost internat în instituția medicală și nu a declarat că s-a întors din străinătate.
Ministrul Sănătății a declarat faptul că sunt 184 de cadre medicale infectate cu coronavirus, dintre care majoritatea la Suceava și Spitalul Gerota.

La nivel național sunt 184 de cadre medicale, cel mai mare focar este la Suceava cu 90 de cadre medicale infectate. Avem două focare importante Gerota și Suceava, majoritatea sunt cazuri asimptomatice. ” , a declarat Nelu Tătaru
În legătură cu modul de testare pentru coronavirus, Nelu Tătaru a declarat faptul că se testează conform anumitor proceduri și anchete epidemiologice.

În acest moment se testează conform unor anumite proceduri și anchete epidemiologice. Această testare trebuie să se facă efectiv pe persoane aflate în risc, pe persoane care suferă de epidemii, pe personalul medical care se află în stare gravă” , a declarat ministrul sănătății.

Nelu Tătaru a declarat faptul că România ar putea intra în scenariul patru oricând, chiar într-o zi sau două. Cu toate acestea, autoritățile sunt pregătite.

Putem intra în scenariul patru și într-o zi, două. Noi suntem pregătiți, avem spitale-suport, paturi. Cei care cu stare ușoară și asimptomatici vor fi tratați acasă, iar cei care sunt în stare gravă vor fi internați în spital” , a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a confirmat faptul că, conform scenariului patru, medicii cu o stare de sănătate bună vor putea veni în spitale și trata pacienții.

Există posibilitatea, în scenariul patru ca medicii cu o stare de sănătate bună să fie prezenți în spitale, să trateze pacienții”, a continuat ministrul.

sursa