ActualitateSocial

Elon Musk îl depaseste pe Jeff Bezos si devine cea mai bogată persoană de pe Pământ

Elon Musk a devenit cea mai bogată persoană de pe planetă, depășind CEO-ul Amazon Jeff Bezos, datorită creșterii continue a prețului acțiunilor Tesla. Musk valorează acum aproximativ 188 de miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg.

„Ce ciudat”, a scris pe Twitter Musk joi. „Ei bine, înapoi la muncă …”

Musk eclipsează bogăția personală extravagantă a lui Bezos, în jur de 187 de miliarde de dolari, marchează cea mai recentă evoluție într-o rivalitate de doi ani între cei doi magați ai tehnologiei – una care se concentrează adesea pe realizările afacerilor lor respective.

Se pare că Bezos ar fi fost atât de invidios pe succesul lui Musk în asigurarea unui pachet de stimulente de 1,3 miliarde de dolari pentru Tesla’s Gigafactory din Nevada, încât a servit drept geneză pentru căutarea Amazon în stil de concurs de frumusețe pentru al doilea sediu. Bezos are o companie de zboruri spațiale în Blue Origin, la fel ca Musk cu SpaceX. Cei doi bărbați au schimbat gheare despre rachetele lor și chiar s-au luptat pentru proprietăți imobiliare NASA. (SpaceX a câștigat acea luptă și este singura dintre cele două companii care au atins cu succes orbita.)

MUSK ȘI BEZOS AU FOST RIVALE DE SORTE DE ANI
Musk tocmai l-a trecut pe Bill Gates în noiembrie pentru a deveni cea de-a doua cea mai bogată persoană din lume. CEO-ul Tesla și-a văzut averea personală crescând în 2020 cu peste 150 de miliarde de dolari, în mare parte deoarece Musk deține o mulțime de acțiuni Tesla – aproximativ 20% din companie. Și stocul Tesla a crescut incredibil de valoros și în ultimul an, cam așa cum Musk a scos compania din așa-numitul „iad de producție” și a crescut dramatic vânzările vehiculelor sale electrice, datorită sedanului Model 3 și modelului Y mai accesibile SUV. Acest lucru a coincis cu o creștere incredibilă a investitorilor cu amănuntul care erau mai dispuși să cumpere pe deplin povestea Tesla decât erau mulți pe Wall Street.

Stocul de acțiuni al miliardarului CEO continuă să crească, mai ales după ce a semnat un pachet major de compensare pe 10 ani cu compania în 2018, care și-a legat în continuare câștigurile de obiectivele Tesla privind prețul acțiunilor și veniturile. I se acordă o serie de opțiuni pe acțiuni ale companiei de fiecare dată când se atinge o nouă etapă; prima tranșă, pe care a primit-o la începutul acestui an, a valorat aproximativ 800 de milioane de dolari.

La fel ca majoritatea miliardarilor, Musk și-a văzut bogăția generală crescând doar în timpul pandemiei coronavirusului. Dar, spre deosebire de acel grup de colegi, Musk a susținut în instanță că este „sărac în numerar” și „nelichid financiar” în 2019 și a spus anul trecut că va vinde „aproape toate bunurile fizice”, inclusiv conacele sale. El ia împrumuturi pe acțiunile care îl fac atât de bogat și aruncă banii înapoi în companiile sale, ca atunci când a aruncat în jur de 100 de milioane de dolari în The Boring Company în 2018. Musk are o lungă istorie în utilizarea propriei averi personale pentru a finanța noi eforturi de asemenea, deoarece a finanțat Tesla și SpaceX după ce a devenit milionar care gestiona Zip2 și PayPal.

Musk ar putea fi acum cel mai bogat om de pe Pământ după standardele punctelor de vânzare axate pe bani, cum ar fi Bloomberg și Forbes, deși tind să se concentreze pe calcularea activelor cunoscute. Cu toate acestea, liderii autoritari precum Vladimir Putin și Mohammed bin Salman sunt amândoi extrem de bogați personal în moduri mai greu de calculat și au, de asemenea, acces de necontestat la vasta bogăție a națiunilor lor.
sursa