Showbiz

Elon Musk, sfat pentru omenire: „Faceți mai mulți copii”

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, tată a 10 copii, a transmis luni o serie de sfaturi pentru binele omenirii, pe lista sa regăsindu-se rugămințile insistente către populație de a face mai mulți copii și de a continua să exploateze petrolul şi gazele naturale, scrie ziare.com, care citează AFP.

Credeţi-mă, criza bebeluşilor este o mare problemă”, a afirmat răspicat acesta, în faţa jurnaliştilor prezenţi la Stavanger, în sud-vestul Norvegiei, înaintea participării la o conferință despre energie.
Întrebat de jurnaliștii prezenți despre problemele pe care le consideră cele mai fierbinți în ceea ce privește omenirea, fondatorul costructorului american de automobile electrice Tesla a punctat tranziţia către energiile regenerabile, însă a mutat discursul în zona natalității, recunoscând că reprezintă „una dintre preocupările (sale) predilecte, poate mai puţin cunoscută”.
Această referire a apărut ca urmare a scăderii ratei natalității în țările occidentale, precum şi în ţările extrem de populate, precum China, din cauza fenomenului de îmbătrânire a populaţiei.

Este important ca oamenii să aibă suficient de mulţi copii pentru a perpetua civilizaţia. Se spune că civilizaţia umană ar putea să dispară printr-un ‘boom’ sau printr-un geamăt. Dacă nu avem suficient de mulţi copii, vom muri într-un geamăt, în timp ce purtăm scutece pentru adulţi. Ar fi deprimant”, a explicat acesta.

Da, faceţi mai mulţi copii. Cel puţin, faceţi suficient de mulţi copii pentru a menţine populaţia. Nu vrem ca populaţia să scadă atât de mult încât să sfârşim prin a dispărea”, a fost sfatul lui Musk, pe un ton poruncitor.

sursa