Showbiz

Elon Musk a devenit patronul Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari

Elon Musk a cumpărat platforma Twitter în urma unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari Twitter a anunțat luni că a fost de acord să fie preluată de miliardarul Elon Musk, care va cumpăra compania privată într-o afacere evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari.

Elon Musk a cumpărat Twitter
Acordul încheie un ciclu de zvonuri, în care CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania – totul în mai puțin de o lună, scrie CNN.

În conformitate cu termenii acordului, acționarii vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune Twitter pe care o dețin, egalând oferta inițială a lui Musk și marcând o primă de 38% față de prețul acțiunilor cu o zi înainte ca Musk să-și dezvăluie participația în companie.
Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-o declarație luni. „Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”

Acordul, care a fost aprobat în unanimitate de consiliul de administrație al Twitter, este de așteptat să se încheie în acest an.

Cât a plătit excentricul miliardar pentru a cumpăra platforma
Acordul vine după ce Musk a dezvăluit săptămâna trecută că a achitat 46,5 miliarde de dolari în finanțare pentru achiziționarea companiei, un punct de cotitură aparent care a forțat consiliul de administrație al Twitter să ia în considerare în mod serios afacerea. Consiliul s-a reunit duminică pentru a evalua oferta lui Musk.

„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent deliberat pe valoare, certitudine și finanțare”, a declarat președintele consiliului de administrație al Twitter, Bret Taylor, numind acordul „cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter. ”

Acțiunile Twitter au crescut cu aproape 6% după anunțul tranzacției, oscilând în jurul valorii de 51,84 USD, chiar sub prețul ofertei.

Dacă este aprobat de acționari și autorități de reglementare, acordul îl va pune pe cel mai bogat om din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme de socializare din lume. Musk a subliniat în mod repetat în ultimele zile că scopul său este de a consolida libertatea de exprimare pe platformă și de a lucra pentru a „debloca” „potențialul extraordinar” al Twitter.

sursa