Advertoriale

Este o idee bună să cumpărați BMW second-hand?

Ce criterii sunt importante pentru a lua o decizie?

Un BMW nou față de un BMW second hand nu pot fi cu mult diferite, motiv pentru care decizia de a cumpăra un BMW second hand poate fi la fel de bună cu a cumpăra unul nou. Este vorba, însă de anumite aspecte care trebuie verificate, iar cu ajutorul unui decodor VIN  poți afla tot ceea ce te interesează, astfel încât să faci alegerile cele mai bune.

Atunci când pui în balanță decizia de a cumpăra un BMW nou cu cea de a cumpăra un BMW second hand, este important să iei în calcul prețul de achiziție. Acesta este cel mai important aspect și este recomandat să verifici dacă diferența de preț între cele două variante merită într-adevăr. Este cunoscut faptul că orice mașină își pierde din valoare din momentul în care a fost rulată, chiar și pe o distanță scurtă, însă este important de verificat dacă procentul care se scade din suma achiziției este unul corect în raport cu uzura mașinii până la momentul respectiv.

De asemenea, trebuie să ai în vedere costurile de întreținere ale mașinii. Achiziția unei mașini noi garantează o perioadă de câțiva ani de rulaj fără probleme, însă după câțiva ani, costurile de întreținere încep să crească. Trebuie să verifici în mod clar dacă aceste costuri merită în raport cu prețul achiziției mașinii.

De ce este avantajos să cumperi un BMW second hand?

Pentru multe persoane acest lucru este evident: un BMW nou are un preț foarte mare, pe când unul second are aceleași dotări ca cel nou, numai că are un preț mai mic, ceea ce este clar un avantaj major. Principalul motiv pentru care merită achiziția unui BMW second hand este faptul că este vorba despre mașini de lux, scumpe, pe care mulți nu și le permit astfel. Pentru aceleași dotări poți plăti și mai puțin și, chiar dacă mașina a fost rulată, este important să încă mai poți circula mulți ani cu ea, deoarece aceste mașini sunt considerate extrem de rezistente în timp.

De asemenea, este avantajos să cumperi un BMW second hand deoarece ai o mare diversitate de modele din care poți alege – nu trebuie decât să îți setezi un anume buget și preferințele pe care le ai și să începi să cauți printre modelele de BMW care te atrag. Cu siguranță vei găsi varianta care ți se potrivește dacă acorzi atenție detaliilor. Iar în momentul în care ai găsit mașina pe care o dorești, există și posibilitatea de a mai negocia prețul, ceea ce face ca, din punct de vedere financiar, alegerea să fie una și mai bună.

Vorbind de maşini rulate specialiştii atrag atenţia cumpărătorilor că este important să se verifice cu multă atenție aspectul general al vehiculului. Un semn că maşina prezentată este conformă este dat de aspectul pedalei de accelerație, dacă aceasta este prea nouă comparativ cu vechimea mașinii ar trebui să fie un semn de întrebare. O inspecţie tehnică riguroasă este o altă măsură ce poate ajuta la achiziția unui vehicul bun. Raportul VIN este însă instrumentul cel mai valoros decisiv în luarea deciziei. Un BMW rulat bun este unul în care nu investeşti masiv după achiziţie şi care asigură siguranţa şoferului şi a pasagerilor.