Social

Esti liber-profesionista? Află cum poti face mai multi bani

După cum a explicat Carol Tice în cadrul „Make a Living Writing” să le spui clienților că nu ai timp să le preiei proiectul poate fi benefic pentru tine.
Când le spui clienților că nu ai timp să mai preiei proiecte, aceștia vor fi impresionați, înseamnă că trebuie să fii un specialist bun și ei își vor dori și mai mult să te angajeze. Uneori îți oferă mai mulți bani sperând că îți vei elibera programul pentru ei și câteodată chiar o faci.

Dacă te gândești să refuzi un nou potențial client din cauza că nu ai timp, ar trebui să te întrebi dacă ar fi mai bine să amâni sau să renunți la un client deja existent, deoarece poate e momentul să renunți la cei care plătesc prea puțin pentru unii mai avantajoși.

Dacă un client îți oferă un proiect și nu ești sigură că ai timp, nu te angaja să faci munca doar ca să fii suprasolicitată ci spune-i clientului că ți-ar plăcea să lucrezi cu el, dar că la ora actuală ești full și vezi cum răspunde. Dacă acesta îți oferă mai mulți bani, atunci deja ți-ai crescut veniturile. Dacă cere să îl anunți imediat ce ai cum să-l ajuți, atunci știi că pe viitor vei avea în continuare treabă, deci vei mai avea din ce trăi. De asemenea, te poți oferi direct să preiei clientul imediat ce vei fi un pic mai liberă, nu trebuie neapărat să aștepți să te întrebe el.

Dacă în momentul în care zici că ești prea ocupată clientul se retrage sau nu este suficient de flexibil, atunci știi că nu ar fi fost un client bun pentru tine, deci nu trebuie să te îngrijorezi că l-ai pierdut, până la urmă ai agenda plină de programări, nu-i așa?

Feminis.ro