Extern

Franta prelungeste perioada de izolare cu 2 saptamani

Franța anunță prelungirea izolării cu două săptămâni, până pe 15 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul Edouard Philippe a declarat, vineri, că țara să se află la începutul unui val epidemic și regulile impuse de autorități trebuie să fie respectate cu strictețe

Acesta a mai precizat că ulterior există pozibilitatea unei noi prelungiri ”numai şi numai dacă situaţia sanitară o cere”.

Este clar că ne aflăm la începutul valului epidemiei.
Aceleaşi reguli vor continua să se aplice”, a spus Phillippe.
Franța anunţă prelungirea cu două săptămâni a izolării în Franţa. Premierul Philippe: ‘Este clar că ne aflăm la începutul valului epidemiei’
Anunțul oficialului de la Paris vine după ce numărul persoanelor afectate de noul coronavirus a crescut de la o zi la alta.

În această țară, vârful epidemiei este așteptat în această țară în luna aprilie.

Franța a raportat până în prezent peste 29.000 de cazuri de îmbolnăire, dintre care 5.000 de persiane vindecate și aproape 1.700 de decese.

Totodată, liderul Federației Spitalelor dn Franța a spus, vineri, că în următoarele 48 de ore, spitalele din Paris își vor atinge capacitatea maximă de locuri.

De asemenea, Guvernul francez autorizează folosirea hidroxiclorochinei în tratamentul COVID-19 și blochează exportul medicamentului.

Într-un decret emis joi de ministrul Olivier Veran se arată că „hidroxiclorochina și lopinavir/ritonavir pot fi prescrise, distribuite și administrate sub responsabilitatea unui medic pacienților cu Covid-19, în unitățile medicale care se ocupă de aceste cazuri, precum și pentru continuarea tratamentului, dacă starea lor permite acest lucru și după autorizarea medicului specialist, la domiciliu”.

Starea de urgenţă declarată în Franța marți prevede măsuri care limitează libertatea de deplasare şi de întrunire, iar încălcările sunt pedepsite cu amendă de 135 de euro, 1.500 de euro în caz de recidivă şi, în cazul a patru încălcări în 30 de zile, cu 3.700 de euro şi maximum şase luni de detenţie.

Sursa