Politica

Gala Liberală Maramureș 2023

Inițiativă a președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan, Gala Liberală Maramureș 2023 a adunat în Baia Mare peste 700 de oameni. Reprezentanți ai mediului de afaceri din Maramureș, medici, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor non-profit care se implică activ în comunitate, dar și liberali din tot județul ce au răspuns pozitiv invitației de a participa la acest eveniment care reprezintă o celebrare a principiilor liberale într-un cadru festiv, scopul evenimentului fiind acela de a evidenția modul în care valorile liberale pot influența și contribui la dezvoltarea comunității maramureșene.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentă conducerea centrală a PNL: președintele PNL, Nicolae Ciucă, vicepreședinta PNL, Alina Gorghiu, secretarul general PNL, Lucian Bode, președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, președintele PNL Cluj, Daniel Buda, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, personalități liberale din Regiunea de Nord-Vest și parlamentari liberali.

Gala Liberală a avut două componente principale: premierea performanței, respectiv strângerea de fonduri pentru un caz social, și anume o bunică de 82 de ani care crește singură doi nepoți, după moartea mamei lor: Maria, în vârstă de 15 ani, o elevă cu rezultate școlare deosebite, și David, în vârstă de 13 ani, care suferă de o boală ce necesită supraveghere permanentă.

Ionel Bogdan, președintele administrației județene și lider PNL Maramureș, a mulțumit în cadrul Galei tuturor celor care au răspuns pozitiv invitației și au fost prezenți pentru a-i celebra pe oamenii care, prin activitatea lor, pun umărul la dezvoltarea județului Maramureș.

În Maramureș avem locuri extraordinare, natură bogată, obiceiuri și tradiții, o moștenire culturală unică în lume, dar avem și oameni cu care ne mândrim. Oamenii sunt de fapt cea mai mare bogăție a județului Maramureș, iar în această seară îi premiem și ne exprimăm întreaga noastră apreciere și respectul pentru acești oameni, care și-au pus amprenta definitiv în comunitatea noastră, în dezvoltarea județului Maramureș. Pentru mine și pentru echipa Partidului Național Liberal este foarte important să susținem și să promovăm mediul de afaceri local, care are un impact major în susținerea și dezvoltarea economiei și sunt convins că împreună, prin parteneriat public-privat, putem pune umărul la schimbarea definitivă a județului nostru”, a transmis Ionel Bogdan în cadrul Galei Liberale Maramureșene, care a avut loc vineri.

Au fost premiați oameni care și-au pus amprenta pozitivă pe dezvoltarea Maramureșului, dar și organizații, proiecte ori companii care acționează în baza principiilor și valorilor liberale și contribuie la dezvoltarea județului.

Premiile oferite în cadrul acestei prime ediții a Galei Liberale Maramureș sunt: Premiul pentru cel mai mare exportator din România cu capital românesc: Aramis Group Baia Mare; Premiul pentru agricultură durabilă oferit societății ”Ferma Zootehnică”; Premiul pentru excelență în educație oferit profesorului de matematică Andrei Bretan; Premiul pentru excelență în medicină a fost obținut de doi medici performanți: Dr. Andrei Mureșan (medic șef ATI și cel care a acreditat Spitalul Județean de Urgență Dr. ”Constantin Opriș” Baia Mare pentru prelevarea de organe) și dr. Lorand Barabas, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară, înființat în cadrul Spitalului Județean; Premiul pentru Inovație: Qwerty Key; Premiul pentru Sustenabilitate și Protejarea Mediului: WWF România; Premiul pentru promovare culturală: Asociația ”ArtSpot”; Premiul pentru angajament civic: Asociația Autism Baia Mare; Premiul pentru implicarea tinerilor în comunitate: YMCA România; Premiul pentru tradiție și identitate culturală: ”Teleleu din Maramureș”.

Succesul acestei prime ediții a Galei Liberale a arătat forța și unitatea PNL Maramureș, o echipă puternică și motivată în a mobiliza comunitatea în sprijinul valorilor liberale și a dezvoltării Maramureșului pe baza acestor principii.